In 2021 verbood de Centrale Bank van Nigeria (CBN) banken om cryptocurrency-transacties te faciliteren. Deze week heeft de CBN de beperkingen opgeheven.

Nigeria is terug van weggeweest

De CBN erkende dat de toenemende vraag en adoptie van cryptocurrency het niet rechtvaardigt om de beperkingen te handhaven. De bank heeft daarom nieuwe richtlijnen opgesteld voor banken en andere financiële instellingen die cryptocurrency-transacties willen faciliteren.

‘We zijn nu klaar voor volledige acceptatie, en het door de overheid geïnitieerde blockchain-beleid positioneert Nigeria als een pionier in het landschap van de digitale economie van het continent, als het volledig wordt geïmplementeerd.’

De richtlijnen zijn bedoeld om minimumnormen en vereisten vast te stellen voor het aangaan van bankrelaties en het openen van rekeningen voor aanbieders van virtuele activadiensten (VASP’s) in Nigeria. Ze zijn ook bedoeld om robuuste risicobeheerpraktijken binnen de banksector te garanderen met betrekking tot de activiteiten van gelicentieerde VASP’s.

De richtlijnen benadrukken echter dat financiële instellingen nog steeds verboden is om met behulp van hun eigen rekeningen cryptocurrency aan te houden, te verhandelen of er transacties in uit te voeren.

Brazilië en El Salvador boven Nigeria

Volgens Google Trends is Brazilië Nigeria gepasseerd als het gaat om interesse in Bitcoin. El Salvador blijft bovenaan staan.

De aanhoudende dominantie van El Salvador in de belangstelling voor Bitcoin kan worden toegeschreven aan de toewijding van het land en de president aan cryptocurrency.

In Brazilië biedt de grootste particuliere bank van het land, Itau Unibanco, sinds kort cryptodiensten aan. Ze beginnen met de handel in Bitcoin en Ethereum. Deze stap volgde op een reeks wijzigingen in de Braziliaanse wetgeving.

Nigeria heeft daarentegen een verschuiving gezien in zijn cryptocurrency-landschap, met een groeiende voorkeur voor stablecoins boven Bitcoin. Deze voorkeur wordt gedreven door de stabiliteit van stablecoins, omdat ze gekoppeld zijn aan de algemeen aanvaarde Amerikaanse dollar en een bescherming bieden tegen inflatie en de devaluatie van de Nigeriaanse naira.

The post Nigeria komt terug van beslissing, crypto-transacties mogen weer appeared first on BLOX | Nieuws.