We schreven er al eerder over, er gaan geruchten in cryptoland dat Ripple, het bedrijf achter XRP, aandelen wil uitgeven. Deze aandelen zouden via een zogenaamde initial public offering (IPO) op aandelenbeurzen terecht moeten komen. Een nieuwe vacature van Ripple lijkt helemaal in lijn te zijn met deze geruchten…

Communicatiemanager voor aandeelhouders

Ripple deelde een vacature voor een senior communicatiemanager voor aandeelhouders die de communicatie met bestaande en potentiële investeerders zou verzorgen. Dat klinkt veelbelovend!

Volgens de functiebeschrijving omvat de rol directe communicatie met aandeelhouders en het ontwikkelen van strategieën die zijn afgestemd op grote gebeurtenissen zoals fusies, overnames en ‘liquiditeitsgebeurtenissen’ – een term die vaak wordt gebruikt met betrekking tot beursintroducties (IPO).

Wat staat in de vacature?

In de vacature staat dat de manager verantwoordelijk zou zijn voor het maken van presentaties, factsheets en ander materiaal gericht op het informeren van investeerders over de zakelijke vooruitzichten en financiële prestaties van Ripple. Dit zijn typische verantwoordelijkheden die nodig zijn om een bedrijf voor te bereiden op een IPO.

Bovendien zou de rol het onderhouden van een aandeelhoudersdatabase en het beheren van kwartaalupdates omvatten, wat kenmerkend is voor een beursgenoteerd bedrijf met externe aandeelhouders.

Geruchten en plannen voor een beursgang

Ripple heeft nog geen officiële plannen aangekondigd om naar de beurs te gaan. Ripple-CEO Brad Garlinghouse heeft echter gezegd dat een beursgang een mogelijkheid is ‘we zullen ernaar kijken zodra we deze rechtszaak met de SEC achter de rug hebben.’

Eind vorige maand waren er geruchten dat Ripple een beursgang zou aankondigen op een groot feest in New York, maar dat bleek ijdele hoop.

Werken bij BLOX

Heb je interesse om te werken in crypto? BLOX heeft verschillende rollen openstaan die liever gisteren dan vandaag gevuld worden. Check de pagina werken bij BLOX en kom bij het tofste cryptobedrijf van Nederland werken.

The post Nieuwe vacature Ripple lijkt mogelijke beursgang te verraden appeared first on BLOX | Nieuws.