Ondanks positieve geluiden over Bitcoin en de crypto-industrie, is Nicholas Merten minder hoopvol. De prominente crypto-analist en host van het YouTube-kanaal DataDash, waarschuwt voor een aankomende neerwaartse trend voor Bitcoin.

Federal Reserve’s stempel op de markt

Merten kaartte aan dat de Federal Reserve’s recente strakke monetaire beleid de liquiditeit in de markt kan verminderen. Dit beleid zou een domper kunnen zetten op de opwaartse trend van Bitcoin, zelfs met het aanhoudende optimisme in de cryptowereld. Hij benadrukt: “De Fed heeft een taak te volbrengen”, suggererend dat hun beslissingen een diepe impact kunnen hebben op de markt.

Gebroken verwachtingen rond Bitcoin

Terwijl velen gehoopt hadden op het bereiken van nieuwe hoogtes door factoren zoals de Bitcoin ETF, de-dollarisatie en andere positieve gebeurtenissen, gelooft Merten dat deze verhalen geen steek houden. Hij stelt: “We zijn er nog niet klaar voor”, en verduidelijkt dat een keiharde prijsdaling voor Bitcoin naar $15,714 niet zijn punt is. In plaats daarvan verwacht hij een langzame en gestage neerwaartse beweging.

Moeilijke periode voor beleggers

Volgens de crypto-analist moeten beleggers voorbereid zijn op een moeilijke periode. “Helaas zullen velen geliquideerd worden”, waarschuwt hij dat veel mensen hun kapitaal kunnen verliezen en dat overtollig geld dat inflatie veroorzaakt uit de markt kan worden gehaald.

Macro-economische zorgen

Verder denkt Merten dat niet alleen Bitcoin, maar ook andere activa zoals aandelen, te maken zullen krijgen met marktcorrecties. “We moeten even de tijd nemen om te praten over de stilte voor de storm. Ik geloof dat we op het punt staan van een grote verschuiving, niet alleen in Bitcoin en altcoins, maar ook in de bredere activamarkten als geheel. Er komt eindelijk veel macro-economische onzekerheid naar boven… dit kan potentieel veel schade aanrichten in de economie.”

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Nieuwe terugval voor Bitcoin? Populaire analist voorspelt: ‘Stilte voor de storm’ appeared first on BLOX | Nieuws.