De bitcoin koers maakt zich op voor een nieuwe parabolische stijging. Diverse analisten op X zijn bullish over de koers op basis van een aantal indicatoren.

Nieuwe rally in de maak?

De koersindicatoren wijzen er sterk op dat bitcoin (BTC) nog veel brandstof over heeft en dat er veel grotere winsten staan te gebeuren, zo zegt onder meer de pseudonieme analist TechDev tegen zijn 444.000 volgers. Hij ziet dat de koers druk uitoefent op de 350 dagelijks voortschrijdend gemiddelde (DMA). Terwijl deze indicator consolideert in de buurt van recordhoogtes. TechDev weet ook te melden dat de moving average convergence divergence (MACD)-indicator van BTC op de tweemaandelijkse grafiek op groen staat, een positief signaal.

De analist zegt dat de huidige prijsactie historisch gezien hebben geleid tot een parabolische rally, en deze rally zal waarschijnlijk eindigen wanneer de 111 DMA de 2×350 DMA raakt.

 

TechDev is ook van mening dat de bitcoin marktcycli weinig te maken hebben met de aankomende halving, die ongeveer elke vier jaar plaatsvindt en de BTC-beloningen voor miners halveert. In plaats daarvan zegt de analist dat bitcoin waarschijnlijk meer gecorreleerd is met wereldwijde liquiditeitscycli. Hij deelt een langetermijngrafiek die een correlatie suggereert tussen BTC, wereldwijde liquiditeit en de balansen van grote centrale banken.

 

“All-time high testen”

Wat zeggen andere analisten? Volgens Michaël van de Poppe is bitcoin op weg naar een nieuw record en gaat de koers de all-time high testen. Commodities en bitcoin laten in zijn ogen veerkracht zien en dat betekent een test van de recordhoogte van $73.794.

Tedtalksmacro ziet dat de spot kopers erg “hongerig” zijn.

Volgens deze analist zit er op basis van de tweemaandelijkse koers van bitcoin nog veel potentieel in de pijplijn.


The post Nieuwe rally voor bitcoin koers in de maak? Deze analisten denken van wel appeared first on Bitcoinmagazine.nl.