Rishi Sunak, de oud-minister van Financiën, is de nieuwe premier geworden van het Verenigd Koninkrijk. Hij volgt hiermee Liz Truss op als partijleider van de conservatieve partij. Dit lijkt erg goed nieuws voor crypto, aangezien hij een van de belangrijkste voorstanders was om een echte crypto-hub van het VK te maken.

Erg ervaren met crypto en economie

Er is een nieuwe leider in het Verenigd Koninkrijk: de 42-jarige Rishi Sunak zal de functie van premier bekleden. Dat is zeer interessant voor de economische en cryptocurrency-markt van het land. Zo heeft Sunak in april een plan geopperd om een crypto-hub van het VK te maken, en is hij – naast minister van Financiën – ook werkzaam geweest als analist en hedgefondsmanager voor Goldman Sachs; een internationale bank die gevestigd is in de VS.

Sunak heeft er zelf erg veel vertrouwen in dat hij geen slechte keuze zou zijn voor de Britse economie. “Het Verenigd Koninkrijk is een geweldig land, maar we worden geconfronteerd met een diepe economische crisis”, zo vertelt hij gisteren in een tweet. “De keuze die onze partij nu maakt, bepaalt of de volgende generatie Britten meer kansen krijgt dan de vorige. Daarom wil ik uw volgende premier en leider van de Conservatieve Partij worden. Ik wil onze economie herstellen, onze partij verenigen en resultaten boeken voor ons land.”

Of hij crypto zal inzetten om de economie in het land te redden, is onduidelijk. Wat wel zeker is, is dat hij zich als minister van Financiën vaker met innovatieve crypto-ideëen bezig hield.

Plan van crypto-hub mislukte

Het Verenigd Koninkrijk had in april een gedetailleerd plan ontvangen van Sunak en John Glen (destijds Minister van de Schatkist van de VK) om betalingen met stablecoins te reguleren en een zogenaamde blockchain sandbox te bouwen. Voor de mensen die niet weten wat een sandbox is: je kan het zien als een juridische speelbak waarin partijen met een nieuwe technologie meer ruimte krijgen om innovatie een kans te geven.

De reden hiervoor was omdat veel nieuwe crypto-bedrijven het land verlieten door de regels in het Verenigd Koninkrijk. De hoop voor een hub viel alleen snel in duigen. Het plan om een wereldwijde crypto-hub te worden was namelijk in het water gevallen toen Sunak samen met Glen de regering van Boris Johnson verliet.

Dat plan is misschien in het water gevallen, maar een ander crypto-initiatief van Sunak leeft nog steeds voort. The Royal Mint, de officiële munterij van het Verenigde Koninkrijk, heeft namelijk nog steeds plannen uitstaan om door te gaan met een NFT-plan dat was geopperd door de nieuwe Britse premier.

Sunak wil NFT’s

The Royal Mint had eerder dit jaar de vraag van Sunak gekregen om een NFT te produceren. De reden hiervoor was omdat dit een “toekomstgerichte aanpak” zou zijn. Een concrete NFT, die eigenlijk al deze zomer zou lanceren, is er nog steeds niet. De Royal Mint heeft het plan wel nog steeds op zijn website geplaatst.

“Als onderdeel van de ambitie van de minister van Financiën om van het Verenigd Koninkrijk een wereldwijde hub voor crypto-activatechnologie en -investeringen te maken, is The Royal Mint gevraagd om een NFT voor Groot-Brittannië te produceren. We zijn verheugd om opnieuw de weg te wijzen voor Britse valuta”, zo vertelt The Royal Mint nog steeds op zijn webpagina.

Deze NFT is er dus nog niet, de crypto-hub is er nog niet, en verdere plannen zijn er vooralsnog ook nog niet. Ondanks dat er nog niet veel van zijn crypto-plannen realiteit zijn geworden, is hij wel een voorstander van crypto. Hij heeft in het verleden bewezen dat hij liever mét dan tegen crypto zal werken. Wellicht krijgt hij met zijn nieuwe functie meer grip op de crypto-regulaties in het land, en zal het Verenigd Koninkrijk alsnog uitgroeien tot een echte crypto-hub.

The post Nieuwe Britse premier Rishi Sunak wil een crypto-hub maken van het Verenigd Koninkrijk appeared first on BLOX | Nieuws.