Er is een wet aangenomen waardoor nieuwe bitcoin miners alleen welkom zijn in New York als ze gebruik maken van duurzame energie. Dit is niet van invloed op miners die al actief zijn in de Amerikaanse staat.

Deze maatregel zal de komende twee jaar van kracht zijn, het idee hierachter is om de opkomst van duurzame energie te bevorderen en de uitstoot terug te dringen.

Van staat tot land

Democraat Anna Kelles is verantwoordelijk voor Wet A7389C, en deze zal een moratorium van twee jaar opleggen aan nieuwe cryptominingbedrijven die een op koolstof gebaseerde energiebron gebruiken. Een soortgelijk wetsvoorstel zal hoogstwaarschijnlijk ook op landelijk niveau besproken worden.

Reactie crypto-industrie

Uiteraard verzette de crypto-industrie zich tegen het wetsvoorstel. De argumentatie: miners zouden kunnen verhuizen naar andere staten of zelfs naar andere landen. Dit zou gevolgen hebben voor banen en de ‘geopolitieke belangen’ van de VS. 

Hoewel dit het voor nieuwe miners een aanpassing vergt, is die reactie wel heel dramatisch, voorstanders van het wetsvoorstel merkten namelijk op dat bestaande faciliteiten onaangetast zouden blijven door het wetsvoorstel, evenals faciliteiten die gebruikmaken van hernieuwbare bronnen. Daarnaast geldt dit niet voor thuisminers.

Volgens cijfers van vorig jaar van crypto-miningpool Foundry USA, bevindt 19,9% van de Amerikaanse bitcoin-hashrate, de collectieve rekenkracht van miners, zich in New York, waardoor het de grootste bitcoin-staat is, gevolgd door Kentucky, Georgia en Texas.

Uitbreiding niet mogelijk

In het wetsvoorstel staat dat het New York Department of Energy “geen nieuwe aanvraag voor een nieuwe vergunning zal goedkeuren of afgeven … voor een elektrische opwekkingsinstallatie die een koolstofgebaseerde brandstof gebruikt en die, geheel of gedeeltelijk, achter – de meter elektrische energie die wordt verbruikt of gebruikt door cryptocurrency – miningactiviteiten die proof-of-work-authenticatiemethoden gebruiken om blockchain-transacties te valideren.”

Hoe zeg je bitcoin zonder bitcoin te zeggen?

Een andere bepaling zou verlengingen van bestaande vergunningen voor soortgelijke faciliteiten verbieden als de aanvrager van de verlenging zijn faciliteit wil uitbreiden.

Het wetsvoorstel roept de staat ook op om een ​​”algemene milieu-impactverklaring” op te stellen die PoW-mining en bijbehorende faciliteiten in de staat evalueert. De reden hiervoor is dat New York zijn uitstoot in 2050 met 85% wil verminderen.

Voorbeeld Greenidge Generation

De wet zou een serieus obstakel kunnen vormen voor bedrijven zoals Greenidge Generation, die een ooit gesloten kolencentrale in de staat New York heeft opgestart en deze heeft omgezet om op aardgas te draaien om te minen. Het gebruik van aardgas om bitcoin te minen is niet zonder controverse, veel klimaatwetenschappers en politici zijn hier geen fan van.

Hoewel de bestaande operatie van Greenidge Generation niet zou worden beïnvloed door de nieuwe wet omdat de vergunningaanvraag al in behandeling is, zou het zijn activiteiten niet kunnen uitbreiden, en toekomstige miners die hopen het Greenidge-model te kopiëren, zouden dit niet mogen doen.

Het bedrijf stelt dat het in de staat is goedbetaalde banen te creëren en dat ze stroom opwekken voor het lokale elektriciteitsnet;  het heeft de steun van de plaatselijke vakbond voor elektriciteitswerkers, maar krijgt veel kritiek van veel milieugroeperingen. In december stuurde senator Elizabeth Warren Greenidge een mail, waarin ze haar bezorgdheid uitte over de impact van Bitcoin-mijnbouw op het milieu en de elektriciteitskosten.

The post Nieuwe Bitcoin miners twee jaar lang niet welkom in New York appeared first on BTC Direct | Nieuws.