Maanden nadat de Europese Unie zijn eerste Spot Bitcoin ETF op de markt mocht verwelkomen, is het vandaag de beurt aan de Verenigde Staten. Eén Europese analist verwacht dat de komst van de Spot Bitcoin ETFs in Amerika de markt voor iedereen een stuk toegankelijker maken. Zo toegankelijk, dat het weleens de start van een nieuwe bullrun kan markeren.

Hoe succesvol is de Europese Spot Bitcoin ETF?

De Europese Spot Bitcoin ETF, die handelt onder de de naam “Jacobi FT Wilshire Bitcoin ETF,” is nog geen onverdeeld succes. Er zijn 62.500 aandelen op de markt gebracht die een waarde van 30,8184 euro per stuk vertegenwoordigen. Dat betekent dat de Jacobi FT Wilshire Bitcoin ETF voor 1,926 miljoen euro aan Bitcoin in beheer heeft.

Dat zijn niet de getallen waar de Bitcoin-gemeenschap voor de lancering van vandaag op hoopt.

In november 2004 lanceerde de eerste Spot Goud ETF en die haalde binnen drie dagen een bedrag van 1 miljard dollar op. Daarmee was dit destijds de meest succesvolle ETF-lancering ooit in de Verenigde Staten.

Dat record werd in 2021 overklast door de Bitcoin Futures ETF van ProShares, die binnen twee dagen 1 miljard dollar ophaalde. Nu zijn de verwachtingen over de Spot Bitcoin ETF nog hoger en is de hoop dat we dat bedrag vandaag of morgen gaan overstijgen.

Spot Bitcoin ETFs openen de markt

Volgens Grzegorz Drozdz, een marktanalist voor het in Europa gevestigde Conotoxia, betekent de introductie van de Spot Bitcoin ETFs een “democratisering” van de markt. Dat wil zeggen dat de markt een stuk toegankelijker wordt voor alle investeerders.

Nu moeten we vandaag gaan zien wat het uiteindelijk effect van de Spot Bitcoin ETFs op de markt zal worden.

De markten in de Verenigde Staten openen om 15.30u Nederlandse tijd. Zodoende is het nog een paar uurtjes aftellen totdat het vuurwerk begint. De Bitcoin koers lijkt er weer zin in te krijgen, want die is het afgelopen uur met 1,21 procent opgeklommen naar het huidige niveau van 46.830 dollar.

Kunnen we vandaag de koers van 50.000 dollar doorbreken?

The post ‘Nieuwe Bitcoin ETFs maken de markt voor iedereen toegankelijk’ appeared first on BLOX | Nieuws.