Twee weken geleden steeg de Bitcoin koers doordat het symbool van de op handen zijnde Blackrock Bitcoin ETF op de website verscheen van DTCC. Twee andere hoopvolle partijen vinden hun symbool nu ook terug op de officiële website van het Amerikaanse Depository Trust and Clearing Corporation.

Gezamenlijke aanvraag Bitcoin ETF

Dit lijkt er op te wijzen dat goedkeuring voor de Bitcoin ETF aanvraag van fondsbedrijven Galaxy en Invesco een formaliteit is. Even voor de duidelijkheid, Invesco en Galaxy hebben gezamenlijk één aanvraag ingediend.

De ETF is ergens in de afgelopen zes dagen toegevoegd aan de lijst, aangezien de web archiver Wayback Machine geen notering onder het tickersymbool BTCO laat zien voor 25 oktober.

Geen garantie voor goedkeuring

Het toevoegen van een tickersymbool aan de lijst van “ETF-producten” op de website van de DTCC is geen garantie voor toekomstige goedkeuring van dat product.

Een woordvoerder van de DTCC zei dat het standaardprocedure is voor de DTCC om effecten toe te voegen aan het NSCC Security Eligibility File “in voorbereiding op de lancering van een nieuwe ETF op de markt.”

“Het verschijnen op de lijst is geen indicatie van de uitkomst van eventuele nog lopende reglementaire of andere goedkeuringsprocessen,” voegde de woordvoerder toe.

De joint spot Bitcoin ETF beheerd door Invesco en Galaxy Digital is een ETF die zou beleggen in fysieke Bitcoin. De aanvraag voor deze ETF werd op 21 juni opnieuw geactiveerd nadat deze eerder was ingetrokken.

Wat zijn DTCC en NSCC?

De DTCC is een Amerikaanse financiële instelling die een centrale rol speelt in de goedkeuring en afwikkeling van effectentransacties. De NSCC is een dochteronderneming van de DTCC die verantwoordelijk is voor de clearing en afwikkeling van beursgenoteerde aandelen.

Het NSCC Security Eligibility File is een lijst van effecten die in aanmerking komen voor clearing en afwikkeling door de NSCC. Het toevoegen van een effect aan de lijst is een stap in de richting van de lancering van een nieuwe ETF, maar het is geen garantie dat de ETF daadwerkelijk zal worden goedgekeurd.

The post Nieuw symbool Bitcoin ETF verschijnt op Amerikaanse website DTCC appeared first on BLOX | Nieuws.