De bitcoin koers is de afgelopen weken door het dak gegaan als gevolg van het optimisme over de Spot Bitcoin ETF. Door die stijgingen, die de bitcoin koers op de huidige 34.420 dollar brachten, staan inmiddels 80 procent van alle bitcoin-adressen (bijna 40 miljoen stuks) weer in het groen.

Volgens Glassnode gaat het om een totaal van 39,1 miljoen wallets momenteel. Hiervoor lag het record op 38,1 miljoen stuks in november 2021.

Vreemde situatie

Dat levert wel een vreemde situatie op voor bitcoin, omdat de spotprijs nog altijd 50 procent onder de all-time high van 69.000 dollar ligt. Zo blijkt maar weer dat de meeste mensen niet op de all-time high hebben ingekocht.

Ook in 2017 stonden we echt maar redelijk kort op de all-time high van 20.000 dollar.

Daardoor is het beter om naar gemiddelde inkoopkoersen te kijken, in plaats van naar ene all-time high.

Dat kan namelijk een vertekend beeld geven over de prestaties van bitcoin. Het klopt dat er een paar bitcoin voor 69.000 dollar zijn verkocht, maar heel veel zijn er op dat moment niet van eigenaar gewisseld.

Weinig mensen op verlies

In totaal staan er nog maar 9 miljoen adressen op een verlies op dit moment. Op de piek van december 2022, na het omvallen van FTX, lag dat op meer dan 20 miljoen stuks.

Zo zie je maar dat het FTX-drama niet alleen de gebruikers van het beursplatform raakte. Ook de gemiddelde bitcoiner werd hierdoor geraakt.

Eigenlijk niet alleen via een koersverlies, maar ook via de reputatieschade die FTX voor bitcoin opleverde. Wat dat betreft is het te hopen dat Sam Bankman-Fried de straf krijgt die hij verdient.

Dit soort mensen moeten zo snel mogelijk uit de industrie gebannen worden, want partijen als FTX zorgen voor een gigantische vertraging van de adoptie van bitcoin.


The post Nieuw record: ’40 miljoen bitcoin-adressen staan op virtuele winst’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.