Vanaf vandaag handel je in BLOX in twee nieuwe coins: PancakeSwap en Render Token. In dit artikel leggen we je uit wat deze coins doen, en checken we de tokenomics. Dat is een uit de VS overgewaaid woord om wat statistieken over de munt te delen.

PancakeSwap: nieuwe manier van handelen

PancakeSwap is een gedecentraliseerde exchange (DEX) die gebouwd is op de blockchain van Binance. Een DEX is een beurs waar je cryptocurrency kunt verhandelen zonder dat er een centrale autoriteit nodig is om de transacties te controleren.

Dit soort exchanges zijn vooral in de bullrun populair omdat ze een groot aantal ‘shitcoins‘ aanbieden. Er is geen centrale autoriteit om te controleren wat je met je geld doet, de keerzijde is dat er ook nauwelijks controle is op de legitimiteit van de aangeboden crypto’s.

PancakeSwap is dus een beurs, maar tegelijkertijd wordt deze naam ook gebruikt om de bijbehorende coin te benoemen. Verwacht je dat de beurs groot kan worden? Dan is een investering in PancakeSwap logisch. Heb je hier helemaal niets mee? Laat deze dan lekker links liggen.

pancakeswap koersgrafiek
Bron: Coincodex

De huidige waarde per coin is ongeveer 2 euro. Op 30 april 2021 was de waarde heel even boven de 40 euro.

Op dit moment zijn er 388,3 miljoen tokens gecreëerd, waarvan er 264,8 miljoen in omloop zijn. Er is afgesproken dat er nooit meer dan 750 miljoen PancakeSwap-muntjes zullen zijn. De inflatie is wel hoog, meer dan 5% in het afgelopen jaar.

De marketcap is ongeveer 527 miljoen euro, goed voor plek 90.

Render Token (RNDR)

Wat doet Render Token? Het zit ‘m eigenlijk al in de naam. Nee, niet rendier, ook al is het bijna Kerst. Als je ooit iets met video of 3D-graphics hebt gedaan dan herken je er renderen in.

Render Token (RNDR) is een cryptocurrency die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot het Render Network, een gedistribueerd rendering platform. Render stelt gebruikers in staat om hun ongebruikte computerkracht te delen met anderen, zodat die anderen 3D-graphics kunnen renderen.

Render Token wordt gebruikt om te betalen voor de diensten die worden aangeboden door het Render Network.

render token koers
Bron: Coincodex

Op het moment van schrijven wordt de munt verhandeld voor ongeveer 4,05 euro. De hoogste waarde ooit was 8,03 euro in november 2021 tijdens de laatste bullrun. Dat is ‘maar’ een daling van 50%.

Render Token heeft een marketcap van 1,36 miljard euro en staat hiermee op de 45e plek.

The post Nieuw in BLOX: PancakeSwap en Render Token appeared first on BLOX | Nieuws.