De Bitcoin koers is vannacht door de 33.500 euro gebroken. De stijging begon vlak nadat bekend werd dat de Amerikaanse rente voorlopig gelijk blijft (en dus niet stijgt!).

Rente blijft gelijk

De Federal Reserve (FED) hield de rente voor de tweede keer op rij stabiel. Dat werd gisteren bekend gemaakt tijdens de maandelijkse FOMC vergadering. De doelrente van de Amerikaanse centrale bank blijft 5,25% tot 5,5%.

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, zei dat de financiële slagkracht van consumenten en kleine bedrijven mogelijk ‘onderschat’ is, omdat de uitgaven sterk blijven.

“Misschien hebben we de balanskracht van huishoudens en kleine bedrijven onderschat, en dat kan daar deel van uitmaken”, zei hij tijdens de persconferentie.

Hij verwacht dat de bankrekeningen uiteindelijk net zo goed gevuld zullen worden als voor corona, maar daar zijn we nog niet.

December blijft onbeslist

Powell zei dat de centrale bank nog geen enkele beslissing heeft genomen voor haar bijeenkomst in december – en zelfs als zij ervoor kiest de rente voor de derde opeenvolgende keer niet aan te passen,, betekent dat niet dat het moeilijker is om de rente weer te verhogen.

“De commissie zal altijd doen wat zij op dat moment passend acht.”

Daarnaast tempert hij de verwachtingen op een renteverlaging. Powell zei dat dit nog niet besproken is.

Aandelen en Bitcoin reageren meteen

Binnen 10 minuten na aanvang van de persconferentie was het effect van zijn woorden duidelijk. De S&P 500 steeg met ongeveer 1%, terwijl de Dow Jones Industrial Average 0,7% steeg. De Nasdaq presteerde het beste van de drie, met een stijging van 1,3%.

Bitcoin liet ook een mooie stijging zien en is op het moment van schrijven met 3% gestegen.

Nadat Powell zei dat er nog niets bekend was over wat er in december besloten zou worden, trok de markt de keutel weer iets in.

The post Nieuw hoogtepunt Bitcoin koers na nieuws rente in Verenigde Staten appeared first on BLOX | Nieuws.