Van 11 tot en met 13 mei zou er een gigantische NFT-conferentie worden gehouden in Los Angeles: Proof of Conference. Het is vergelijkbaar met de Bitcoin Conferentie, die afgelopen jaar voor het eerst neerstreek in Amsterdam, maar dan voor fans van Non-Fungible Tokens. Dit bleek helaas niet zo’n groot succes. Komt dat door de NFT’s, of door wat anders?

Conferenties zijn altijd duur

“Na een aantal weken van verkoopgegevens, gesprekken met potentiële sponsors en gesprekken met leden van de gemeenschap is het duidelijk dat er op dit moment aanzienlijk minder belangstelling is voor een evenement als dit dan verwacht,” zo luidt het bericht van de voorzitter van Proof of Conference.

Er is volgens hem simpelweg te weinig animo voor een evenement waarbij een kaartje 1,5 ETH kost (2.350 euro). Althans, als je niet de bijbehorende NFT’s in bezit hebt: de Moonbirds. Wie één van deze dure plaatjes in bezit had, kreeg 50% korting op zijn kaartje. Hierbij moet wel vermeld worden dat de goedkoopste Moonbird op Open Sea voor 6,4 ETH wordt verkocht; iets meer dan 10,000 euro.

Boek daar ook nog eens een vliegticket en hotelovernachting bij, en je bent al gauw meerdere duizenden euro’s kwijt. Dit was bij Bitcoin Amsterdam ook het geval, maar dan kreeg je een ‘whale’ ervaring en mocht je jezelf met de rijkste Bitcoiners omringen. De prijzen van de Bitcoin Conference in Miami dit jaar zijn ook niet bepaald toegankelijk:

BRON: Bitcoin Conference

Het enige verschil is dat de Bitcoin conferenties wel verkopen en de NFT conferentie wordt afgelast. Laten we daarom eens kijken naar de hype rondom NFT’s, leeft deze nog wel?

Zijn NFT’s nog wel in?

De populariteit van NFT’s kreeg een gigantische opleving in het jaar 2021. Dit kan makkelijk hét jaar voor Non-Fungible Tokens worden genoemd. De hele wereld kreeg ineens kennis van deze tokens toen een digitaal plaatje voor 69,4 miljoen dollar werd verkocht. Dit creëerde een hype die doorging tot het eind van dat jaar. Zelfs een meisje van 13 kon crypto-miljonair worden door de plaatjes.

Er was een punt waarbij NFT’s nog populairder waren dan de zoekterm ‘crypto’. Als we naar de grafiek kijken van Google Trends, zien we een afname in interesse; ook bij ‘Bitcoin’ en ‘crypto’, alleen is die interesse niet veel verder teruggezakt.

Als we kijken naar de hype op dit moment, is er nog weinig positief nieuws omtrent NFT’s. De verkoopaantallen lopen ook steeds verder terug, zo is af te lezen uit de grafieken van Statista. Betekent dit dat niemand meer geïnteresseerd is in deze tokens?

Ordinals

Sinds kort zijn er ook een soort NFT’s beschikbaar op Bitcoin: Ordinals. Het team van Ordinals heeft er voor gezorgd dat er kleine inscripties vastgelegd kunnen worden op 1 SAT transacties (dit is de kleinste eenheid van Bitcoin).

Deze inscripties kan je vergelijken met hoe NFT’s werken op andere blockchains. Zo kan een inscriptie bestaan uit een afbeelding, een document of iets anders. Dit kwam gigantisch in het nieuws, maar bleek ook maar een hype voor zeer korte tijd. Daarna kwamen er deze week Ordinals op Litecoin, maar of dit een succes wordt, moet nog blijken.

Zorgt alleen geld voor de hype?

De grote populariteit onder digitale plaatjes, items en andere Non-Fungible Tokens lijken verloren in 2021, maar wellicht komt er nog eens een opleving. Het is een mooi staaltje innovatie, maar de vraag hiernaar verdween als sneeuw voor de zon. De hype leek vooral gedreven door het snelle geld.

Schrijf ook over crypto

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe content specialist crypto met een vlotte pen en kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post NFT evenement wordt gecanceld: zijn NFT’s dood? appeared first on BLOX | Nieuws.