Amdax is met trots de eerste cryptodienstverlener in de Europese Unie die de gerenommeerde ISAE-3000 Type-1 audit heeft doorstaan. Deze prestatie, geauditeerd door het registeraccountantskantoor Grant Thornton en onder begeleiding van Deloitte, een Big-4 consultancykantoor, markeert een significante stap voorwaarts in het waarborgen van de veiligheid en betrouwbaarheid van cryptoactiva.

De ISAE-3000 Type-1 audit is een internationaal erkende standaard voor Assurance Engagements, die de integriteit en betrouwbaarheid van de diensten van een organisatie bevestigt. Voor Amdax betekent het slagen voor deze audit dat hun klanten verzekerd zijn van de veiligheid van hun vermogen, zowel in euro’s als in cryptoactiva. Dit versterkt het vertrouwen in Amdax als een veilige haven voor crypto-investeringen.

Lucas Wensing, de CEO van Amdax, benadrukt het belang van deze ontwikkeling. Volgens hem wordt regulering steeds crucialer, vooral met de komst van MiCAR, de nieuwe Europese regelgeving voor cryptoactiva. De ISAE-3000 Type-1 audit toont aan dat Amdax verder gaat dan alleen het naleven van de regels; het bedrijf zet zich in om het noodzakelijke te doen voor klantveiligheid en vertrouwen.

Een opvallend kenmerk van Amdax’s benadering is hun keuze voor een ISAE-3000 audit met een uitgebreide scope. De audit omvatte diverse aspecten zoals bewaardienst (custody), handel via liquiditeitsproviders, het storten en opnemen van euro- en cryptotegoeden, en algemene IT-beheersmaatregelen. Deze grondige benadering verzekert klanten van de integriteit van hun investeringen en de betrouwbaarheid van Amdax’s diensten.

Amdax zet zich niet alleen in voor huidige veiligheidsnormen, maar bereidt zich ook al voor op een ISAE-3000 Type 2 audit. Dit zal aantonen dat hun processen en controles gedurende een heel kalenderjaar effectief zijn geweest, wat verder bijdraagt aan het vertrouwen in hun diensten.

Grant Thornton en Deloitte speelden een cruciale rol in dit auditproces. De inzet van deze gerenommeerde organisaties onderstreept Amdax’s streven naar transparantie en veiligheid in een markt die in het afgelopen jaar flink onder de loep is genomen.

Over Amdax: Amdax is een organisatie die gelooft in de onbegrensde mogelijkheden van digitale assets. Ze richten zich op het behoud en de groei van het vermogen van hun klanten, met een focus op een decentrale en digitale toekomst. Amdax biedt een scala aan crypto-diensten, waaronder vermogensbeheer, algoritmisch beleggen, en een hoogwaardige bewaarservice.

Over Grant Thornton en Deloitte: Grant Thornton is een toonaangevend internationaal netwerk van accountants- en adviesorganisaties. Deloitte, bekend als een van de Big-4 advieskantoren, is wereldleider op het gebied van professionele dienstverlening, waaronder strategieën voor digitale transformatie. Beide organisaties dragen bij aan het verhogen van de standaard in financiële auditing en advies, een essentieel element in de snel evoluerende wereld van cryptocurrency en digitale assets.


The post Nederlandse cryptopartij Amdax doorstaat strenge audit appeared first on Bitcoinmagazine.nl.