De Avalanche (AVAX) C-Chain heeft naast haar concurrent Solana ook te maken gehad met een aanzienlijke verstoring in de block productie, wat leidde tot een stilstand van de blockchain van meer dan een uur. Deze onderbreking, die van invloed was op het primaire netwerk, werd waargenomen via de Avascan-browser, waarbij de laatste transactie werd geregistreerd bij blok 42046853.

Onderbreking in block productie

Ava Labs, het team achter het Avalanche-protocol, heeft het probleem erkend en is snel een onderzoek gestart. Volgens Kevin Sekniqi, mede-oprichter van Avalanche, wordt de onderbreking vermoedelijk veroorzaakt door een “esoterische bug” die voortkomt uit een ongeteste randgeval, waarbij de noodzaak van een snelle oplossing wordt benadrukt.

Reactie van de AVAX koers

Tijdens de onderbreking van de blokproductie vertoonde de prijs van AVAX, het native token van het Avalanche, een negatieve reactie, waarbij de aanhoudende daling sinds donderdag verder werd verlengd. Momenteel staat de AVAX koers op €33,41, wat wijst op een daling van meer dan 2% binnen de afgelopen 24 uur, vergezeld van een aanzienlijke daling van 11,7% in de afgelopen zeven dagen.

Verwachte verdere stappen

De verdere acties van het Avalanche-team in reactie op deze situatie, evenals het daaropvolgende effect op de AVAX-prijs, moeten nog worden bepaald. 

The post Na Solana ervaart ook Avalanche C-Chain problemen met block productie, AVAX Prijs reageert appeared first on BLOX | Nieuws.