Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, heeft een frauduleus schema ontmaskerd waarbij een oplichter probeerde zich voor te doen als Anatoly Yakovenko, de oprichter van Solana. Hoskinson deelde een chatgesprek op zijn officiële X-account waarin hij de interactie met “Anatoly” documenteerde, die hem vroeg om een ​​website te bezoeken om enkele tokens te claimen.

Hoe de oplichting werkt

Het gesprek begon toen de nep-Anatoly Hoskinson vroeg of hij de beloning van 20% had geclaimd op zijn TrueUSD-saldo in zijn wallet. In plaats van de oplichter direct te blokkeren, speelde de oprichter van Cardano het spel mee en vroeg hij wat hij moest doen om de beloofde beloningen te claimen. De nep-Anatoly vroeg vervolgens om een website te bezoeken die een scam bleek te zijn om op “Claim Reflections” te klikken en de daaropvolgende instructies te volgen.

Ontmaskering van de oplichter

De situatie nam een interessante wending toen Hoskinson begon te vragen waarom hij de beloningen niet rechtstreeks vanuit zijn wallet kon claimen. Het gesprek toonde aan dat oplichters niet zo slim zijn als ze denken, aangezien zijn antwoorden op de vragen van Hoskinson duidelijk maakten waarom het aanbod een oplichterij was.

Toenemende bezorgdheid over oplichting

Er is groeiende bezorgdheid over oplichtingspraktijken in de crypto industrie, vooral nu kunstmatige intelligentie (AI) tools de fraudeurs in staat stellen om geavanceerde methoden te gebruiken. Deepfake-video’s waarin top crypto-persoonlijkheden zoals Hoskinson en Ripple CEO Brad Garlinghouse worden geïmiteerd, komen vaak voor in de bredere branche.

Bewustwordingscampagne tegen crypto-oplichting

Er zijn op dit moment al campagnes tegen crypto-oplichting geweest, waarbij bekende partijen zoals Ripple Labs Inc. hun communities proberen te informeren over de trucs van oplichters. De video gedeeld door Hoskinson is een andere subtiele manier om zijn volgers te informeren, aangezien de meeste interacties met oplichters typisch hetzelfde format volgen, waarbij de juiste vragen de ware bedoelingen van de fraudeurs blootleggen.

The post Na SHIBA is ook Cardano oprichter Hoskinson hier helemaal klaar mee  appeared first on BLOX | Nieuws.