Chenhuan Wang, de directeur van de Taiwanese cryptobeurs ACE Exchange is opgepakt op verdenking van fraude. Eerder deze maand werd oprichter David Pan ook al in de boeien geslagen.

Waardeloze cryptocurrency’s

Het Openbaar Ministerie van Taipei zegt dat Wang, die ook de leiding heeft over advocatenkantoor Chien Yeh, dinsdag samen met vier andere verdachten door openbare aanklagers werd gedagvaard. Dit gebeurde vlak nadat de politie meerdere locaties in Noord-Taiwan waren binnengevallen.

Na het verhoor hebben de aanklagers bij de rechtbank een verzoek ingediend tot aanhouding en beperking van het bezoekrecht voor Wang en de vier andere verdachten.

Eerder deze maand werden oprichter Pan en een partner genaamd Lin ervan beschuldigd drie jaar lang samen te werken en valse advertenties op sociale media te gebruiken om investeerders te verleiden geld in waardeloze cryptocurrency’s, waaronder MOCT, te stoppen. De aanklagers zeiden vandaag dat Wang naar verluidt bij de zaak betrokken was, en een rechtbank zal later vandaag over zijn aanhouding beslissen.

ACE Exchange gaat gewoon door

Toen het nieuws over de arrestatie van Pan eerder deze maand bekend werd, verduidelijkte ACE in een verklaring dat Pan in 2022 stopte met deelname aan de dagelijkse operaties, en dat Wang in september 2023 de rol van president op zich nam. Wang zei destijds dat hij zich had ingespannen om controversiële munten van de beurs te halen. Ook zou hij als ooggetuige hebben opgetreden bij het onderzoek.

ACE zegt vandaag dat de handels- en operationele omstandigheden van het bedrijf gewoon doorgaan. ‘Wij verzekeren de veiligheid van gebruikersactiva en alle diensten voor het storten en opnemen van cryptocurrency’s en de Nieuwe Taiwanese dollar functioneren soepel.’

Mocht je geld of crypto hebben staan bij ACE, wees voorzichtig.

ACE, opgericht in 2018, is een van de grootste cryptobeurzen in Taiwan, naast BitoGroup en MaiCoin. ACE zei dat het managementteam zich aan de regels van de wet houdt en ‘geen enkel wangedrag van wie dan ook zal tolereren.’

The post Na oprichter nu ook directeur cryptobeurs opgepakt vanwege fraude appeared first on BLOX | Nieuws.