Het is ook nooit eens rustig in de cryptowereld. De SEC, de Amerikaanse financiële waakhond, heeft een nieuwe rechtszaak aangespannen, ditmaal tegen cryptobeurs Coinbase. De aanklacht luidt: het aanbieden van niet-geregistreerde effecten.

De SEC beweert in zijn aanklacht dat Coinbase zich nooit heeft geregistreerd als effectenmakelaar of nationale effectenbeurs. Daarmee zou Coinbase het openbaarmakingsbeleid voor effectenmarkten hebben ontweken. De SEC beweert dat verschillende tokens die de cryptobeurs aanbiedt, waaronder Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Filecoin (FIL), Sandbox, Axie Infinity, Chiliz (CHZ), FLOW, ICP, NEAR, VGX, DASH en NEXO, als effecten moeten worden beschouwd.

Verder beweert de SEC in deze rechtszaak dat Coinbase al sinds 2019 opereert als een niet-geregistreerde effectenmakelaar, bijna twee jaar voorafgaand aan zijn beursgang in april 2021.

Stakingproducten

De SEC beweert verder dat het stakingprogramma van Coinbase vijf crypto-activa van een specifieke categorie omvat, waardoor het stakingprogramma een beleggingsovereenkomst en dus een effect is. Coinbase was al verwikkeld in een geschil met de SEC over het stakingprogramma. De beurs beweerde eerder al dat zijn stakingproducten niet als effecten zouden moeten kwalificeren.

Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, verklaarde in reactie op de recente rechtszaak tegen Coinbase dat de cryptobeurs haar klanten beroofd zou hebben van cruciale bescherming tegen fraude en manipulatie. En daarbij naliet om de juiste openbaarmaking te doen en maatregelen te nemen tegen belangenconflicten.

Deze rechtszaak van de SEC tegen Coinbase komt slechts een dag nadat de toezichthouder Binance aangeklaagde. Die zaak werd aangespannen op grond van de overtreding van de effectenwet en het vermengen van de fondsen van klanten.

De aandelenkoers van Coinbase daalde met 15% in de voorhandel nadat de SEC haar rechtszaak aankondigde.

The post Na Binance nu ook Coinbase aangeklaagd door SEC appeared first on BLOX | Nieuws.