Een mysterieuze Bitcoin whale verplaatste op 25 augustus voor 134 miljoen dollar aan Bitcoin van het in Dubai gevestigde Bybit naar een onbekende wallet. Meestal betekent de verplaatsing van een beursplatform naar een onbekende wallet dat een investeerder zijn Bitcoin bij een beurs weghaalt. Op het eerste gezicht vormt deze transactie dus positief nieuws voor Bitcoin, omdat hiermee wederom 5.140 Bitcoin van de markt zijn.

Bitcoin bij de beurzen

We zeggen hier wederom, omdat uit data van de blockchain blijkt dat er steeds minder Bitcoin beschikbaar zijn bij de beurzen. Volgens on-chain analyseplatform Santiment zijn momenteel nog maar 5,8 procent van alle Bitcoin beschikbaar bij de beurzen. Dat is qua percentage het laagste niveau sinds 17 december 2017.

Verder constateert Santiment dat het aantal transacties van whales, die volgens hen zo kwalificeren als het om een transactie van meer dan 100.000 dollar gaat, flink is toegenomen de afgelopen tijd.

Alles bij elkaar vormt dat fundamenteel gezien een interessant ontwikkeling in aanloop naar 2024; wat op papier een veelbelovend jaar is voor Bitcoin. In 2024 staat namelijk de volgende Bitcoin halving op het programma.

Wat is de Bitcoin halving?

De Bitcoin halving is het moment waarop de beloning voor miners voor het produceren van een nieuwe blok voor de blockchain halveert. Momenteel krijgen miners voor het produceren van een blok nog 6,25 Bitcoin en in april 2024 halveert dat getal naar 3,125 Bitcoin.

Dat is de enige manier waarop er nieuwe Bitcoin in omloop komen, wat betekent dat de inflatie van de digitale munt in april 2024 halveert. De voorgaande drie halvings resulteerden uiteindelijk in een bullmarkt voor Bitcoin, waardoor iedereen ook zeer positief is over de halving van komend jaar.

Maar vergeet niet dat er in de financiële markten niets bestaat wat zeker is. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. We kunnen het verleden alleen gebruiken om een schets van de toekomst te maken. Uiteindelijk kan alleen de tijd ons leren wat de Bitcoin koers in de toekomst zal doen.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Mysterieuze whale verplaatst 134 miljoen dollar aan Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.