Een anonieme gebruiker heeft een verbluffende $66.000, ofwel 1,5 Bitcoin, uitgegeven aan het inschrijven van bijna 9 megabyte aan versleutelde data op de Bitcoin blockchain. Deze opmerkelijke actie, uitgevoerd via 332 transacties, heeft de cryptogemeenschap in verwarring en speculatie gebracht.

Deze data-inscriptie, uitgevoerd met behulp van het Ordinals-protocol, bevat een reeks Engelse, Griekse en wiskundige symbolen. Hoewel de exacte inhoud en het doel van de data onbekend blijven, wordt er druk gespeculeerd. Interessant genoeg bevatten twee van deze inscripties digitale pepperoni pizza’s, een knipoog naar de historische aankoop van twee pizza’s met Bitcoin in 2010.

De cryptogemeenschap probeert de betekenis achter deze actie te ontrafelen, met discussies en theorieën op sociale media en cryptofora. Tot op heden is de inhoud van de data niet ontcijferd, ondanks pogingen, zelfs met behulp van technologieën als OpenAI’s ChatGPT.


The post Mysterieuze inscripties op bitcoin nog niet opgelost: iemand betaalde $66.000 om data in blockchain te plaatsen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.