Een mysterieuze Bitcoin wallet heeft zich in iets meer dan drie maanden opgewerkt tot de op twee na grootste houder van Bitcoin ter wereld. Met een snelheid die allerlei wilde theorieën heeft losgemaakt over de potentiële eigenaar, heeft deze portemonnee meer dan $3 miljard aan Bitcoin verzameld. De opmerkelijke accumulatie heeft de crypto-gemeenschap in rep en roer gebracht over wie er achter deze indrukwekkende stapeling van Bitcoin zou kunnen zitten.

Opkomst van een onbekende Bitcoin whale

Volgens gegevens van BitInfoCharts, een platform voor crypto-statistieken, ontving de portemonnee op 8 maart voor het eerst Bitcoin. Gedurende de daaropvolgende drie maanden en twee weken wist de portemonnee maar liefst 118.000 BTC te verzamelen, wat op de huidige prijzen neerkomt op een waarde van $3,08 miljard. Deze snelle en aanzienlijke accumulatie heeft tot verschillende speculaties geleid.

Theorieën in overvloed

Verschillende gebruikers speculeren dat het waarschijnlijk om een crypto-beurs gaat die fondsen verplaatst. Anderen, die wat meer uitgesproken zijn op Crypto Twitter, hebben een wildere theorie geopperd: BlackRock is de “hoofdverdachte”. Hoewel deze theorie niet is gebaseerd op concreet bewijs, hebben sommigen het idee ondersteund door afbeeldingen van een grote zwarte steen te delen.

Grootste Bitcoin wallets wereldwijd

Volgens BitInfoCharts worden de huidige grootste Bitcoin wallets ter wereld naar verluidt beheerd door Binance en Bitfinex – als Bitcoin cold wallets. De onbekende Bitcoin whale wallet staat op de derde plaats, gevolgd door nog een Binance cold wallet op de vierde plaats.

Rol van BlackRock

Op 15 juni zette BlackRock de cryptomarkt op zijn kop door een aanvraag in te dienen voor een spot Bitcoin ETF-product. Als dit wordt goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission, zal het het eerste product in zijn soort zijn in de Verenigde Staten. Deze aanvraag van BlackRock leidde tot een golf van soortgelijke aanvragen van andere zwaargewichten op Wall Street, waaronder Fidelity, Invesco, Wisdom Tree en Valkyrie.

Bullish voorspellingen

De mogelijkheid van een spot Bitcoin ETF bracht crypto-analisten in vervoering, die hun optimistische voorspellingen deelden voor de prijs van Bitcoin. Zo suggereerde Tom Lee, het hoofd van onderzoek bij Fundstrat, dat Bitcoin een prijs van $150.000 per munt zou kunnen bereiken na het halveringsevenement in april 2024.

Met een indrukwekkende opmars en een intrigerende achtergrond heeft de mysterieuze Bitcoin wallet de aandacht van de crypto-gemeenschap getrokken, terwijl speculaties over de identiteit van de eigenaar blijven floreren.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Mysterieuze Bitcoin wallet wordt op twee na grootste BTC-holder in slechts drie maanden appeared first on BLOX | Nieuws.