Dit is nu al een van de meest opvallende transacties van het jaar! In aanloop naar de mogelijke goedkeuring van een Bitcoin spot ETF stuurde een anonieme gebruiker onlangs 26 Bitcoins naar het adres van de pseudonieme Bitcoin-maker Satoshi Nakamoto. En uiteraard heeft dit geleid tot enige speculatie over het doel van deze transactie, die een waarde vertegenwoordigt van meer dan een miljoen dollar.

Transactie naar Satoshi’s eerste wallet

Volgens gegevens van blockchain.com vond de transactie plaats op 6 januari en werd deze verzonden naar de allereerste wallet die ooit op het Bitcoin-netwerk is gemaakt.

Een poging om Satoshi Nakamoto te ontmaskeren?

Advocaat Jeremy Hogan uit de Verenigde Staten voorspelde echter op X (voormalig Twitter) dat deze actie bedoeld was om Satoshi Nakamoto te dwingen zijn identiteit te onthullen. Dit komt door recente voorschriften van de Internal Revenue Service (IRS) in de Verenigde Staten die vereisen dat elke crypto transactie boven de $10.000 moet worden gemeld. Dit omvat het verstrekken van namen en adressen binnen 15 dagen na ontvangst van de transactie.

Schatting van Satoshi Nakamoto’s Bitcoin holdings

Volgens schattingen bezit Nakamoto minstens 1,1 miljoen BTC. BeInCrypto speculeerde onlangs over wat deze waarde zou kunnen zijn in 2025 als er een bullmarkt plaatsvindt.

De crypto sector verwacht dat de komende Bitcoin-halving, die naar alle waarschijnlijkheid zal plaatsvinden in April, een nieuwe bullmarkt voor Bitcoin zal inleiden. Er wordt echter gespeculeerd over de mogelijkheid dat de halving Satoshi Nakamoto een van de rijkste mensen ter wereld zou kunnen maken.

In 2009, toen Bitcoin nog niet bekend was bij het grote publiek, begon Nakamoto als uitvinder van BTC al met het delven van zijn eerste munten. Hoewel hij al snel stopte, had hij nog steeds de tijd om meer dan een miljoen munten bij elkaar te sprokkelen.

Geruchten rondom Satoshi Nakamoto

De identiteit van Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin, is al jaren onderwerp van speculatie en geruchten. Zo heeft bijvoorbeeld Craig Wright, een Australische computerwetenschapper, beweerd Nakamoto te zijn, hoewel deze claims met veel scepsis zijn ontvangen.

Recente onderzoeken suggereren dat Nakamoto mogelijk een collectief is. Aanwijzingen hiervoor zijn te vinden in het gebruik van zowel “wij” als “ik” in de Bitcoin whitepaper, verschillende schrijfstijlen in forums en e-mailcorrespondentie, en tijdzones die wijzen op de betrokkenheid van meerdere individuen.

The post Mysterieuze Bitcoin Transactie: Waarom stuurde iemand 26 Bitcoins naar Satoshi Nakamoto? appeared first on BLOX | Nieuws.