De ter ziele gegane Bitcoin beurs Mt. Gox heeft de deadline voor terugbetalingen van schuldeisers uitgesteld van 31 oktober 2023 naar 31 oktober 2024. Toch kunnen sommige terugbetalingen eind 2023 plaatsvinden voor schuldeisers die al een aanvraag hebben ingediend met de nodige informatie.

Meer tijd om data te controleren

Het besluit om de aflosdata aan te passen komt nadat rekening is gehouden met de tijd die schuldeisers nodig hebben om essentiële informatie te verstrekken, aldus de mail.

De Rehabilitation Trustee verklaarde dat er voldoende tijd nodig was om deze gegevens te verifiëren, discussies aan te gaan en te coördineren met banken, aanbieders van geldoverboekingsdiensten en aangewezen crypto-exchanges die betrokken zijn bij de terugbetalingen.

‘Daarom heeft de Rehabilitation Trustee, met toestemming van de rechtbank van Tokio, de deadline voor de basisaflossing, de vervroegde aflossing van het vaste bedrag en de tussentijdse aflossing gewijzigd van 31 oktober 2023 (Japanse tijd) naar 31 oktober 2024 ( Japan Time), respectievelijk,’ voegde de brief eraan toe.

Nog niets is zeker, aanpassingen zijn mogelijk

Ondanks de vertraging kunnen crediteuren die de noodzakelijke informatie al aan de Rehabilitation Trustee hebben verstrekt, mogelijk al eind dit jaar terugbetalingen zien, waarbij de terugbetalingen opeenvolgend plaatsvinden, aldus de brief. Het exacte tijdstip voor elke schuldeiser blijft echter onbepaald en het schema kan nog steeds worden gewijzigd.

De schuldeisers die de vereiste gegevens nog niet hebben aangeleverd, heeft de Rehabilitation Trustee met aandrang verzocht dit alsnog te doen. Zonder deze gegevens kan het begin van hun terugbetalingen niet beginnen.

Mt. Gox werd op 2 februari 2014 getroffen door een aanval waarbij hackers toegang kregen tot de wallets van gebruikers en 850.000 bitcoins konden stelen. Dit was ongeveer 75% van alle bitcoins die op Mt. Gox waren opgeslagen.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Mt. Gox krijgt jaar uitstel voor terugbetalen Bitcoin en geld na hacks in 2014 appeared first on BLOX | Nieuws.