Het lijkt erop dat miners geleerd hebben van de afgelopen halving-cyclus, want ze zijn al begonnen met het verkopen van bitcoin. Als we CryptoQuant mogen geloven verkopen miners op dit moment zelfs drie keer zoveel bitcoin als normaal. “Deze trend signaleert een sterke verkoopdruk vanuit de miners”, aldus CryptoQuant.

Miners verkopen bitcoin-reserves

Op deze manier bouwen de miners alvast een stootkussen in voor als hun omzetten na de halving een flinke klap krijgen. Na de halving moeten de miners maar hopen dat de bitcoin koers weer hetzelfde reageert als het in het verleden deed.

Dat is gezien de huidige macro-economische omstandigheden nog maar de vraag. In maart loopt een belangrijk steunprogramma van de Amerikaanse centrale bank aan commerciële banken af. Dat betekent dat zij plotseling hun kapitaal ergens anders vandaan moeten halen (uit de markt).

Daardoor kan een nieuwe episode van de bankencrisis ontstaan en zolang de Amerikaanse centrale bank niet ingrijpt kan dat weleens een risico zijn voor de bitcoin koers.

Dat is niet het enige, want de markt verwacht op dit moment gigantisch veel renteverlagingen voor 2024. Als het even tegenzit, de inflatie hoog blijft en die renteverlagingen niet komen, dan kan dat weleens heel pijnlijk worden voor bitcoin.

Problemen voor miners?

Zodoende kunnen de miners weleens enorm in de problemen komen als de bitcoin koers niet stijgt na de halving, omdat dan natuurlijk ook hun omzetten halveren. Op dit moment hebben ze echter nog voldoende reserves.

Volgens de schattingen beschikken miners namelijk over zo’n 1,83 miljoen bitcoin aan reserves. Tegen de huidige koersen vertegenwoordigen die bitcoin een waarde van ruim 70 miljard dollar.

Vanuit die pot kunnen de miners dus nog heel veel verkoopdruk opleveren voor bitcoin. Stel dat ze massaal bitcoin gaan dumpen, dan kan dat de koers echt door het putje spoelen.

Wat dat betreft moeten we maar hopen dat miners ook hodlers zijn en hun bitcoin verzamelen voor de lange termijn.


The post Miners verkopen massaal bitcoin in aanloop naar de halving appeared first on Bitcoinmagazine.nl.