Venmo, een dochteronderneming van PayPal, heeft aangekondigd dat gebruikers nu crypto kunnen verzenden tussen Venmo-wallets, PayPal-rekeningen en externe wallets en exchanges. Tot nu toe ondersteunde de app alleen het kopen en verkopen van crypto, niet de overdracht ervan.

Verschil PayPal en Venmo

De meeste Nederlanders weten wat PayPal is, maar zullen minder bekend zijn met Venmo. Met PayPal kun je online betalingen verrichten, dus het wordt meer gebruikt als een soort extra bankrekening om online aankopen mee te doen. Venmo haakt in op het sociale deel van betalingen, bij Venmo heb je ook een online bankrekening, maar stuur je geld over en weer zoals wij in Nederland met Tikkie doen.

De introductie van crypto-overdrachten in zo’n populaire betalingsapp maakt het mogelijk voor miljoenen Venmo-gebruikers om activa zoals Bitcoin naar vrienden te sturen. Ook normaliseert het cryptobetalingen. De app is alleen te gebruiken in de VS.

Net als betaalverzoek in Nederland

Het idee is best geinig, stel dat je uiteten bent gegaan met vrienden en ze moeten jou terugbetalen, in plaats van euro’s stuur je een betaalverzoek in Bitcoin, Cardano en euro’s.

Om de gebruikerservaring te vergemakkelijken, kunnen Venmo-gebruikers een ontvanger identificeren met hun wallet-adres of een unieke identificerende QR-code genereren die ze met anderen kunnen delen.

Concurrentie van Cash-app

De recente aankondiging van Venmo zou een reactie kunnen zijn op de dreiging van toenemende concurrentie op de mobiele peer-to-peer (P2P) betalingsmarkt, met name van de Cash App van Square, die al in 2018 betalingen in crypto introduceerde.

Cash-app maakt nu gebruik van het Bitcoin Lightning Network om P2P BTC-betalingen mogelijk te maken. Die beslissing heeft Square geholpen om snellere, goedkopere transacties mogelijk te maken, waardoor ze kunnen besparen en goedkopere transacties bieden voor gebruikers. Venmo speelt dus catch-up met zijn concurrenten en hoopt dat de eenvoudige gebruikerservaring mensen over de streep zal trekken.

Grote investeerder heeft liever Cash App van Square

Hoewel Venmo een van de meest populaire betaal-apps in de VS blijft, is Cash App ook populair geworden. Vorig jaar onthulde Cathie Wood, CEO van Ark Invest, dat haar bedrijf PayPal-aandelen had gedumpt ten gunste van Cash-app-eigenaar Square.

‘We hebben de neiging om onze weddenschappen af te sluiten met wie we denken dat de winnaars zullen zijn,’ merkte Wood op. ‘Omdat we onze wallets consolideren tijdens een risicovrije periode, kozen we voor Square boven PayPal.’

The post Miljoenen kunnen nu met Venmo crypto verzenden en ontvangen appeared first on BLOX | Nieuws.