De Amerikaanse zakenbank Bank of America moest voor het derde kwartaal een ongerealiseerd verlies van 131,6 miljard (!) dollar nemen op zijn investeringen. Dat zijn getallen die ons doen vermoeden dat de bankencrisis die we in maart 2023 zagen opbloeien nog verre van voorbij is.

Voor ons is de grote vraag natuurlijk wat de implicaties van deze cijfers zijn voor de Bitcoin koers.

Wat betekent dit miljardenverlies voor de Bitcoin koers?

We hebben eerder dit jaar al kunnen zien dat een bankencrisis in principe een positieve ontwikkeling is voor Bitcoin. De problemen bij de banken zorgen ervoor dat mensen wakker worden en zich realiseren dat hun kapitaal bij de bank niet altijd veilig is.

In het geval van Bank of America, één van de grootste banken ter wereld, worden er momenteel enorme verliezen geleden op hun investeringen.

Bank of America zelf geeft aan dat zij zich op de lange termijn geen zorgen maken over deze situatie. Wees je er ook van bewust dat het gaat om papieren verliezen. Dat wil zeggen dat het een virtueel verlies is.

Zolang een investering die in het rood staat nog niet verkocht is, spreken we van een ongerealiseerd verlies. Bij Bank of America verwachten ze dus dat deze situatie nog zal omdraaien.

Harde woorden voor Bank of America

Goud-liefhebber Peter Schiff voorzag de verliezen van de bank ook van commentaar. “Voor de eerste helft van 2023 rapporteerde Bank of America een inkomen van 48,1 miljard dollar voor belastingen, maar daarbij werd een verlies van 95,9 miljard dollar op investeringen genegeerd. Dus de bank verloor eigenlijk 47,8 miljard dollar. Daarmee staat Bank of America er slechter voor dan in 2008”, aldus Peter Schiff.

Die papieren verliezen zijn echter alleen een probleem als de bank gedwongen is om de investeringen te verkopen. Dat zou in principe alleen gebeuren als er een bankrun ontstaat.

Zolang de klanten van de bank rustig blijven is er eigenlijk niets aan de hand. Dat neemt niet weg dat er daarmee een angstaanjagende situatie aan de gang is.

Op de lange termijn zou je verwachten dat Bitcoin hier alleen maar van kan profiteren. De bankencrisis van maart 2023 zal zeker niet de laatste bankencrisis ooit zijn.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Miljardenverlies voor Bank of America, krijgen we weer een bankencrisis? appeared first on BLOX | Nieuws.