Een belangrijke analist van Bernstein, een fondsbeheerder met ruim 676 miljard dollar aan assets, verwacht na een potentiële Spot Bitcoin ETF van BlackRock meerdere ETFs van altcoins. Met name de overwinning van Grayscale in de ETF-rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) sterkt Gautam Chhugani in deze overtuiging.

“Wij verwachten dat de crypto ETFs niet stoppen bij Bitcoin, maar meerdere assets zal bereiken”, aldus Chhugani.

Wat betekent dat voor de markt?

In eerste instantie was de gedachte dat een Spot Bitcoin ETF van een partij als bijvoorbeeld BlackRock vooral in het voordeel is van Bitcoin. Nu verwacht Bernstein, wat echt een grote naam is binnen de financiële wereld, dus dat er straks ook Spot ETFs komen voor verschillende altcoins.

De eerste naam die dan te binnen schiet is natuurlijk een Ethereum. Zou het kunnen dat een Spot Ethereum ETF niet lang na de Spot Bitcoin ETF op de markt komt? Dat zou inderdaad kunnen.

Al is het nog maar de vraag of grote jongens als BlackRock om een Ethereum ETF staan te springen. De use-case voor Bitcoin is bij hen wel bekend, maar wat zij in smart contracts zien moet nog blijken.

Verder moet Ethereum zich natuurlijk ook nog bewijzen met een toepassing die echt geschikt is voor de massa. Vooralsnog is er nog geen toepassing echt doorgebroken op wereldwijde schaal en dat zou een Spot Ethereum ETF (of die van een andere altcoin) weleens in de weg kunnen staan.

Bernstein is bullish over crypto

Vooral na de uitspraak van de rechter in de zaak tussen Grayscale en de SEC is Chhugani bullish geworden over de crypto-industrie. “De uitkomst in de rechtszaak vergroot de kans op een ETF en zorgt voor een stijgende institutionele interesse in Bitcoin, wat contrasteert met de voorgaande bull-cycli van Bitcoin; waarin particulieren de dienst uitmaakten”, aldus Chhugani.

Hiermee wil de analist van Bernstein zeggen dat we mogelijk een andere cyclus krijgen dan voorheen. “Deze cyclus zal wat trager van de grond komen, maar komt met een veel sterker fundament op het gebied van wet- en regelgeving en met meer strategische lange-termijn spelers die meedoen”, zo gaat hij verder.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Miljardenfonds Bernstein verwacht na Bitcoin meerdere altcoin ETFs appeared first on BLOX | Nieuws.