Jamie Coutts is analist bij Bloomberg Intelligence en hij is gigantisch bullish over het jaar 2024 voor Bitcoin en andere digitale assets. Op het social media platform X van Elon Musk, zegt Coutts dat Amerika momenteel verantwoordelijk is voor 80 procent van alle kapitaal in Bitcoin-fondsen, ondanks de negatieve houding van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegenover Bitcoin en met name crypto.

Grayscale, het fonds dat deze week zijn ETF-rechtszaak tegen de SEC won, vertegenwoordigt 55 procent van het totaal.

Miljarden dollars richting Bitcoin

Coutts verwacht dat het jaar 2024 fantastisch wordt voor Bitcoin, met name vanwege de gigantische hoeveelheden kapitaal die richting Amerikaanse ETFs zal stromen. Daarvoor moet alleen de Spot Bitcoin ETF nog wel even op de markt komen en daar is momenteel nog geen sprake van.

In de bovenstaande grafiek is te zien hoe groot het Bitcoin-fonds van Grayscale (blauwe balken) ten opzichte van de rest van de markt.

Eerder deze week oordeelde de Amerikaanse rechter dus dat de SEC het afkeuren van de Spot Bitcoin ETF van Grayscale moet heroverwegen. Dat zorgde voor een kleine sprong in de koers naar de huidige 27.200 dollar, maar de echte overtuiging ontbreekt nog.

Activiteit Bitcoin blockchain neemt toe

Verder constateert Coutts dat de activiteit op de blockchain van Bitcoin toeneemt. Dat is volgens hem mede te danken aan de uitspraak van de Amerikaanse rechter in de zaak tussen Grayscale en de SEC.

Investeerders sorteren volgens Coutts voor op de Spot Bitcoin ETF door nu Bitcoin in te kopen. Al valt dat gezien het koersverloop nog wel mee op dit moment.

De Bitcoin koers deed het sinds de overwinning van Grayscale in de rechtszaak ook weer niet fantastisch. Het gaat goed, maar niet veel meer dan dat.

Het echte bullish momentum blijft nog uit en dat heeft wellicht te maken met het ontbreken van een stukje zekerheid als het over de Spot Bitcoin ETF gaat. De SEC moet eerst immers nog even goedkeuring geven.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post ‘Miljarden aan kapitaal richting Bitcoin in 2024’ appeared first on BLOX | Nieuws.