Ga er maar vanuit dat miljardairs en politici meer weten dan 99% van de wereld over wat er in de nabije toekomst gaat gebeuren. Vlak voor Corona verkochten politici massaal aandelen in bedrijven die een paar maanden later nat zouden gaan. En deze week werd bekend dat tech-miljardairs tegelijkertijd aandelen verkochten. Is er iets aan de hand?

Bekende voorbeelden zijn Facebook-baas Mark Zuckerberg die aandelen verkocht voor 428 miljoen dollar, miljardair Warren Buffett die minder Apple-aandelen aanhoudt en Amazon-oprichter Jeff Bezos die fors heeft verkocht.

Profiteren van een goed jaar

Vorig jaar steeg de koers van Meta met maar liefst 194%, Zuckerberg zou gek zijn als hij daar niet van zou profiteren. Hij verdiende bijna een half miljard dollar met de verkoop van ongeveer 1,28 miljoen aandelen. Ondanks de verkoop, heeft hij nog steeds een aanzienlijk belang in Meta, dus de verkoop is wel een stuk genuanceerder.

Het fonds van Warren Buffett verlaagde hun Apple-aandelen met 1%. Deze stap, hoewel klein, is opmerkelijk gezien de reputatie van Buffett op het gebied van langetermijninvesteringen.

Jeff Bezos verkocht voor ongeveer 8,5 miljard aan aandelen in zijn Amazon en dit past mooi in het rijtje miljardairs die profiteren van de prestaties van techaandelen. Al deze verkopen lijken meer gebaseerd op strategische overwegingen dan een vooruitziende blik.

Wat betekent dit voor Bitcoin en crypto?

Toch zijn dit soort momenten belangrijk om in de gaten te houden. Het is ook relevant voor de crypto koersen. Bekijk de grafiek hieronder maar eens.

De eerste cirkel laat de enorme dip zien van de Bitcoin koers, vlak nadat politici massaal aandelen verkochten omdat ze wisten dat er een lockdown aan kon komen. Saillant detail, een van deze politici was Kelly Loeffler, ooit directrice van Bakkt, een bedrijf dat futures op Bitcoin verhandelde.

De tweede cirkel is december 2021, toen het einde van Covid in zicht kwam. Technologiegiganten als Elon Musk, Jeff Bezos en Mark Zuckerberg verkochten gezamenlijk voor meer dan 42,9 miljard dollar aan aandelen. Bitcoin beleefde vlak daarvoor een all time high, maar kon het verkoopgeweld niet weerstaan.

De verkopen van deze week hoeven niet per se iets te betekenen. Maar de geschiedenis laat zien dat er momenten zijn dat als de hoge heren tegelijkertijd verkopen, de markt kan instorten.

Zo’n beetje alle aandelenindexen staan nu op een all time high, is een correctie aanstaande? De cryptomarkt is nog gevoeliger voor schommelingen dan traditionele aandelen. Als de grote investeerders verkopen, kan dat de koersen flink opschudden.

The post Miljardairs verkopen massaal tech-aandelen, hangen er donkere wolken boven de markt? appeared first on BLOX | Nieuws.