We hebben wel vaker geschreven over miljardair Mike Novogratz, de CEO van cryptocurrency beleggingsfirma Galaxy Digital. Hij doet vaak uitspraken over bitcoin, voornamelijk over de koers, die niet te bescheiden zijn. Gisteren kwam hij weer met zo’n uitspraak, maar dan niet over bitcoin, maar over de nummer twee van de markt: ethereum.

‘Proof of Stake zal erg goed zijn’

Ondanks dat Novogratz zich voornamelijk uit over bitcoin, heeft hij ook wel een goed woordje over ethereum. Hij denkt namelijk dat de Merge – wat ethereum zal veranderen van het Proof of Work (PoW) naar het Proof of Stake (PoS) algoritme – heel erg goed zou zijn voor het netwerk.

“Je gaat een onevenwicht tussen vraag en aanbod in ethereum echt zien verschuiven,” zo vertelt Novogratz in gesprek met CNBC’s Squawk Box. “Het enthousiasme dat deze fusie eindelijk plaatsvindt, gaat geld naar ethereum trekken.”

“Deze Merge is een grote deal: het neemt het aanbod van mining, dat vroeger constant werd verkocht, en verandert het eigenlijk in Hodlers en langetermijncontracten.” Dit zou volgens hem dus erg positief zijn, omdat investeerders en oude ethereum miners liever hun ETH vasthouden, dan dat ze het willen verkopen.

Andere uitspraken

Dit is niet de eerste keer dat deze miljardair zulke wilde uitspraken doet. Het is al verbazingwekkend dat hij er geen prijskaartje aan heeft gehangen. Niet eens een maand geleden vertelde hij dat bitcoin ongetwijfeld 500.000 dollar zou bereiken in de komende vijf jaar. En de redenen daarvoor zouden de unieke kenmerken en het adoptietempo van de grootste digitale munt zijn.

Novogratz maakte in het verleden vaker voorspellingen. Sommigen daarvan kwamen uit, en anderen niet. Het is opvallend dat zijn voorspellingen vaak wel kloppen met de prijs, maar niet precies met de tijd. Hij voorspelde namelijk al eerder – in 2019 – dat bitcoin binnen anderhalf jaar op 20.000 dollar zou staan. Hij kreeg hierin gelijk, maar de werkelijkheid verschilde 1 maand van zijn voorspelling.

Dus wellicht dat de prijs van ethereum wel omhoog gaat na de Merge, maar dit kan nog erg lang op zich kan laten wachten. Daarnaast is het ook benoemenswaardig dat Novogratz een Terra (LUNA) tattoo op zijn bovenarm heeft. Ja, echt waar:

The post Miljardair zegt dat de Merge geld naar ethereum zal trekken appeared first on BTC Direct | Nieuws.