Bij elke vorm van innovatie en ontwikkeling zijn er mensen die er het nut niet van inzien. Dit gebeurt nu ook bij de verkoop van digitaal landgoed in de metaverse. Het kopen hiervan is misschien niet de beste investering volgens miljardair investeerder Mark Cuban (en dat is nog zacht uitgedrukt).

‘De metaverse is dom’

Mark Cuban is een fervent crypto investeerder, maar hij kan het nut van virtueel landgoed in de metaverse niet inzien. Het is volgens hem “de domste shit ooit”, zo vertelde hij in een interview met Altcoin Daily.

Hij vindt het een slimme zet van de mensen die hiermee op de proppen kwamen, want voor hen was het makkelijk geld verdienen. “Het was geweldig geld voor hen, maar dat was niet gebaseerd op nut,” zei hij. “In deze virtuele werelden kun je onbeperkte volumes creëren.”

In de echte wereld, buiten de metaverse, is onroerend goed natuurlijk ontzettend duur. Elke milennial in Nederland is of kent wel iemand die op dit moment problemen ervaart om een woning te vinden. Omdat ons land zo drukbevolkt en klein is, is dit vastgoed waardevol omdat grond een schaars is. Maar die schaarste zien we nog niet terug in de metaverse.

Miljairdars met hun uitspraken

Zoals benoemd in de intro van dit artikel, zijn er natuurlijk altijd tegenstanders van bepaalde vormen van innovatie. Wat voor de één erg waardevol kan lijken in de toekomst, is voor de ander nauwelijks iets waard. Om maar eens een voorbeeld erbij te pakken; miljardair Warren Buffet. Hij vertelde dat hij nog niet eens 25 dollar zou betalen voor alle bitcoins van de hele wereld.

Dit is natuurlijk wel een hele gewaagde uitspraak in een wereld waar alleen de bitcoinmarkt al bijna een half triljoen waard is. Waarschijnlijk zal iedereen behalve Warren Buffet deze deal aannemen, maar wie weet krijgt hij gelijk… of toch niet?

In 2022 zal digitaal vastgoed met 90% stijgen

Ook miljardairs kunnen het bij het verkeerde eind hebben. Een nieuwe studie van het Britse onderzoeksbureau Technavio deed onderzoek naar de vastgoedmarkt in de metaverse. Het bureau voorspelde dat de waarde van deze metaverse grondmarkt flink zal stijgen.

In het persbericht, dat Technavio niet eens een maand geleden publiceerde, stelt het bedrijf dat enkel de virtuele vastgoedmarkt in de metaverse zal stijgen met meer dan 5,37 miljard dollar in een periode van 4 jaar. Alleen al in het jaar 2022 verwacht het bureau nog een stijging van 90,74%. Dus we gaan zien wie gelijk heeft; Cuban of Technavio?

The post Miljardair: ‘Virtueel landgoed is de domste shit ooit’ appeared first on BTC Direct | Nieuws.