Galaxy Digital oprichter en CEO Mike Novogratz staat binnen de industrie bekend om zijn gigantische koersvoorspellingen. Op dit moment verwacht de miljardair problemen voor de Amerikaanse economie waar Bitcoin en met name Ethereum van zullen profiteren. Novogratz voorspelt dat de Amerikaanse economie langzaam in de problemen komt door de renteverhogingen van de Federal Reserve en dat het strenge beleid van de centrale bank bijna voorbij is.

Amerikaanse economie verzwakt

In een nieuw interview met CNBC deelt Novogratz zijn visie op de markt voor de komende maanden. Volgens de miljardair kan het zomaar zijn dat we een kleine kredietcrisis zullen meemaken. Hij baseert zich hierbij onder andere op de relatief hoge rente die de Federal Reserve momenteel hanteert om de inflatie te beteugelen en de eerste schimmen van de bankencrisis die we in maart 2023 zagen.

Problemen bij de banken zorgen er mogelijk voor dat zij wat voorzichtiger zijn met het uitdelen van nieuwe leningen. Tel daar de hoge rente bij op en je hebt het perfecte recept voor een voorzichtige kredietcrisis.

Dat kan leiden tot een recessie en dat is waarschijnlijk precies hetgeen waar de Federal Reserve momenteel op aanstuurt. Met name de kerninflatie blijkt in de Verenigde Staten hardnekkiger dan gehoopt, waardoor er wellicht een recessie nodig is om deze terug te krijgen naar de doelstelling van 2,0 procent die de Federal Reserve hanteert.

Novogratz verwacht dat Bitcoin, Ethereum en het meer traditionele goud een goede periode zullen doormaken als dit scenario zich voltrekt.

Bitcoin, Ethereum en goud

“We gaan richting een kredietcrisis in de Verenigde Staten en goud, Bitcoin en Ethereum zullen het goed doen als de economie vertraagt […] Verder wil ik wijzen op de adoptie. Er zijn 180 miljoen mensen die een stukje Bitcoin bezitten en dat getal groeit ieder jaar. Daarbij zien we momenteel agressieve bewegingen in Hong Kong, Abu Dhabi en Dubai, omdat de autoriteiten daar crypto willen aantrekken, terwijl Amerika er juist tegen vecht”, aldus Novogratz.

Dat is volgens de miljardair de reden dat we op dit moment veel Aziatisch kapitaal richting de industrie zien stromen. Vervolgens wijst Novogratz op de Shapella-upgrade van Ethereum, die het voor het eerst sinds december 2020 mogelijk maakt om Ethereum op te nemen uit het Proof-of-Stake contract van de Beacon Chain.

“Dat is een grote overwinning voor Ethereum. Dit jaar doet Ethereum het iets minder dan Bitcoin, maar wij verwachten niet dat veel mensen nu hun stake uit de Proof-of-Stake blockchain opnemen en zullen verkopen”, zo gaat Novogratz verder. Over het algemeen is hij dus uiterst positief over Bitcoin en Ethereum voor het verdere vervolg van 2023.

The post Miljardair verwacht veel van Bitcoin en Ethereum in 2023 appeared first on BLOX | Nieuws.