In een recent interview sprak de bekende durfkapitalist Tim Draper over de toekomst van bitcoin. Hij suggereerde dat de prijs van bitcoin in de toekomst wel eens zou kunnen stijgen tot $10 miljoen. Draper, bekend van zijn vroege investeringen in bedrijven zoals Skype, benadrukte hoe bitcoin ons dagelijks leven kan veranderen. Hij voorspelt dat bitcoin dé voorkeursvaluta wordt zodra je er alles mee kunt kopen: van eten en kleding tot aan je belastingen. “Als je je eten, kleding, onderdak en je belastingen allemaal met bitcoin kunt betalen, dan is de keuze snel gemaakt. Je zult geen andere valuta meer willen gebruiken,” legt Draper uit.

Draper’s eerdere voorspellingen en de realiteit

Draper heeft eerder opvallende voorspellingen gedaan over bitcoin. Zo voorspelde hij correct dat bitcoin in 2017 de $10.000 zou passeren, wat ook gebeurde. Meer recentelijk voorspelde hij dat bitcoin in 2022 de $250.000 zou bereiken, maar deze voorspelling kwam niet uit.

Draper wijt dit aan strikte regelgeving en het feit dat het gebruik van bitcoin voor dagelijkse betalingen niet zo snel ging als verwacht. “Mijn eigen hoogmoed heeft me parten gespeeld,” gaf Draper toe. Hij benadrukte dat strenge regelgeving en de langzame acceptatie van bitcoin betalingen de voortgang hebben vertraagd.

De invloed van spot etf’s en de halving

Draper wees ook op de rol van spot ETF’s in het opdrijven van de prijs van bitcoin naar nieuwe hoogtepunten voorafgaand aan de recente bitcoin halving. Dit evenement, waarbij de beloning voor het minen van nieuwe blocks wordt gehalveerd, zal naar verwachting de prijs van bitcoin verder opdrijven.

Draper beschreef de ETF’s als een “versneller” die hij niet had voorzien. Ook BitMEX Research merkte op dat deze halving-cyclus opvallend is, gezien de pieken in de prijs voorafgaand aan de vermindering van de blockbeloning.

Ondanks eerdere tegenslagen blijft Draper optimistisch over de potentie van bitcoin. Hij gelooft dat deze ontwikkelingen, samen met een bredere acceptatie en technologische vooruitgang, uiteindelijk bitcoin naar ongekende hoogten kunnen stuwen.


The post Miljardair Tim Draper voorspelt: bitcoin naar $10 miljoen onder deze voorwaarde appeared first on Bitcoinmagazine.nl.