Mike Novogratz is een miljardair en de CEO van Galaxy Digital, dat samen met Invesco een Spot Bitcoin ETF op de markt bracht in Amerika. Wat dat betreft is het niet vreemd dat Novogratz de Spot Bitcoin ETFs een succes noemt en dat hij fan is van de BTCO ETF van Invesco en zijn Galaxy Digital.

Blijft de Bitcoin koers dalen?

In zijn nieuwe bericht reageert Mike Novogratz op Chris Terry, die claimt dat de Bitcoin koers waarschijnlijk zijwaarts blijft handelen of zelfs dalen de komende weken.

Waarom?

Omdat Terry verwacht dat veel investeerders hun Bitcoin die ze aanhouden via de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ETF van Grayscale zullen verkopen. Grayscale hanteert namelijk een managementfee van 1,50 procent op jaarbasis, waardoor ze extreem duur zijn in vergelijking met de rest.

Zo is het goed mogelijk dat veel mensen overstappen van Grayscale naar andere ETFs. Volgens Terry is dat een reden om koersdalingen te verwachten, maar Novogratz gelooft daar niets van.

“Ik ben het hier niet mee eens. Hoewel ik denk dat mensen GBTC zullen verkopen, verwacht ik dat ze overstappen naar andere ETFs”, aldus een optimistische Novogratz.

Bullish over Bitcoin

Uiteindelijk verwacht Novogratz dat de Bitcoin koers over 6 maanden een stuk hoger staat dan vandaag.

Wat we precies kunnen verwachten maakt hij niet duidelijk in zijn bericht. We krijgen in april natuurlijk de volgende Bitcoin halving en die zou er zomaar eens voor kunnen zorgen dat Novogratz zijn gelijk haalt.

In het verleden volgde op iedere halving namelijk een bullrun voor Bitcoin. Dat geeft natuurlijk geen garanties voor de toekomst, maar ergens is het logisch dat een asset bullish koersactie laat zien als de productie (inflatie) halveert.

De inflatie van Bitcoin gaat na de volgende halving van 6,25 Bitcoin per blok naar 3,125 Bitcoin per blok. Zou dat voldoende zijn voor een nieuwe bullrun voor de digitale munt?

The post Miljardair is bullish over Bitcoin in 2024 appeared first on BLOX | Nieuws.