David Rubenstein, een bekend Amerikaanse investeerder en miljardair, zegt dat Bitcoin niet zal verdwijnen. Hij verwijst hiervoor naar de “enorme interesse” die wereldwijd bestaat voor deze cryptocurrency.

Aantrekkingskracht van Bitcoin

Gisteren werd Rubenstein geïnterviewd op Bloomberg Television, hij is namelijk ook een van de oprichters van de gerenommeerde particuliere investeringsmaatschappij The Carlyle Group. Ook in die rol zegt hij dat de aantrekkingskracht van Bitcoin onmiskenbaar is.

Hij benadrukte dat mensen graag een manier willen hebben om waarde over te dragen zonder overheidstoezicht en om hun financiële activiteiten privé te houden. Ondanks mogelijke waarschuwingen van overheden blijft Rubenstein ervan overtuigd dat deze wensen mensen zullen blijven aanzetten tot het gebruik van Bitcoin.

Had ik maar eerder Bitcoin gekocht…

Daarnaast zegt Rubenstein spijt te hebben dat hij niet eerder in Bitcoin had geïnvesteerd. Wat dat betreft, is Rubenstein zo gewoon gebleven. Ook wij simpele stervelingen zonder een miljard op de rekening kennen diezelfde spijt.

Zeker nu de waarde en het potentieel van Bitcoin nu stevig worden erkend, zelfs door grote financiële instellingen.

Bitcoin is veel meer dan een trend

Het is geen trend meer, het is meer dan dat. Rubenstein wees erop dat gerenommeerde namen zoals BlackRock en Fidelity, beide invloedrijke spelers in de financiële wereld, stappen hebben ondernomen om goedkeuring te krijgen voor een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) bij de Securities and Exchange Commission.

Dit is volgens hem een duidelijke indicatie van de toenemende acceptatie van Bitcoin als een legitieme beleggingsmogelijkheid.

‘Wanneer grote spelers zoals BlackRock zich bezighouden met het aanvragen van een ETF voor Bitcoin, kunnen we niet negeren dat Bitcoin wellicht nog geruime tijd zal voortbestaan,’ aldus Rubenstein.

The post Miljardair heeft spijt: ‘had ik maar eerder Bitcoin gekocht’ appeared first on BLOX | Nieuws.