Tim Draper, een miljardair en investeringslegende die heel vroeg in Bitcoin stapte, verwacht op korte termijn een Bitcoin koers van 250.000 dollar. Volgens Draper blijft Bitcoin een cruciaal beschermingsmiddel tegen de inflatie in overheidsgeld, die momenteel ook serieuze vormen begint aan te nemen in de Westerse wereld.

Waar inflatie in het verleden vooral een probleem was voor kleinere economieën, zien we nu ook in Europa en Amerika behoorlijk hoge inflatiecijfers.

Bitcoin koers naar $250.000 in 2024

“Als ik een voorspelling moet doen, dan zou ik zeggen dat we richting de 250.000 dollar kunnen gaan richting het einde van het jaar. Het ziet er momenteel allemaal heel goed uit”, aldus Tim Draper tijdens de Paris Blockchain Week tegenover Cointelegraph.

De goedkeuring van de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs is volgens Draper cruciaal geweest voor de ontwikkeling van Bitcoin.

Hij gelooft dat deze investeringsproducten een nieuwe en betrouwbare mogelijkheid bieden om Bitcoin te kopen, die vooral interessant is voor investeerders die het idee van een eigen wallet eng vinden. Dat is ergens ook wel te begrijpen natuurlijk.

Met een eigen wallet is een foutje snel gemaakt. Ook BLOX biedt voor dat soort mensen een veilige omgeving. Je kunt Bitcoin kopen in de app, maar je kunt die vervolgens niet naar een eigen wallet sturen. Zo ben je als het ware beschermd tegen je eigen fouten of andere ellende.

Bitcoin versus fiatgeld

Tim Draper gelooft dat Bitcoin uiteindelijk de oplossing voor de ellende die fiatgeld voor veel mensen oplevert. “Ik heb geen behoefte aan fiatgeld dat alleen maar waarde verliest met het verstrijken van de tijd, omdat politici besluiten dat ze meer geld moeten uitgeven, wat ten koste gaat van jouw vermogen”, aldus Draper.

Hieraan voegt de investeringslegende toe dat Bitcoin een “fantastische plek van veiligheid” blijft als het gaat om inflatie.

“Ik denk dat ik een duidelijke verandering zie, waarin mensen meer comfortabel zijn met het aanhouden van Bitcoin dan hun eigen dollars”, zo gaat hij verder.

Ook is Tim Draper bullish over de halving, die voor 20 april op het programma staat. Over een kleine negen dagen is het zover en daalt de beloning voor miners van 6,25 naar 3,125 Bitcoin per blok. In het verleden volgde op iedere halving een explosieve bullmarkt.

The post Miljardair: Bitcoin koers van $250.000 in aantocht appeared first on BLOX | Nieuws.