Dogecoin zit weer in de lift. Volgens gegevens van Bitinforcharts heeft Dogecoin (DOGE) voor het eerst in 2023 meer dan 100.000 actieve adressen bereikt. Dit aantal heeft al sinds augustus 2022, negen maanden geleden, geen vergelijkbare niveaus meer gehaald.

De ‘OG’ memecoin steeg begin april bijna 30%, na een enorme boost van de ‘Dogefather’ zelf: Elon Musk. De excentrieke miljardair verving toen het iconische blauwe vogellogo van zijn Twitter-platform door de Doge-meme, waarna de koerprijs omhoog schoot. De token nadert op dit moment de prijsdrempel van 9 dollarcent, in afwachting van Musks aanstaande SpaceX-lancering.

Een nieuwe mijlpaal

Dogecoin heeft opnieuw een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt, waarbij het aantal actieve adressen voor het eerst in 2023 de 100.000 heeft overschreden. Bovendien toont de data aan dat het netwerk meer dan 47.000 dagelijkse gebruikers heeft ondersteund. Daarnaast is het aantal adressen voor het netwerk deze maand boven de 55.000 gebleven.

De opkomst van memecoins in de cryptowereld werd voor het eerst in gang gezet door Dogecoin. Het concept van memecoins heeft belangrijke spelers in de cryptowereld voortgebracht, waaronder de eveneens geliefde cryptomunt Shiba Inu.

Wat betekent deze ontwikkeling voor DOGE?

Deze trendontwikkeling kan verschillende dingen betekenen voor DOGE. Zo kan dit bijvoorbeeld leiden tot een toename in Dogecoin-marktvolume of een hernieuwde interesse in cryptocurrency en de blockchain. 

Ten opzichte van juni 2022 is de prijs van Dogecoin bijna verdubbeld. En met de invloed van Elon Musk’s capriolen op de prijsbewegingen van de munt moeten we daarbij nog altijd rekening houden. De Dogefather hoeft in zijn tweets namelijk maar te verwijzen naar een hond en de koersen komen weer in beweging. Veel DOGE-investeerders wachten dan ook met smart op de integratie van de munt in het sociale mediaplatform. Het is echter afwachten of en hoe snel deze hoop werkelijkheid zal worden.

The post Mijlpaal voor DOGE: aantal actieve adressen weer boven de 100.000 appeared first on BLOX | Nieuws.