MicroStrategy werd in augustus 2020 het eerste beursgenoteerde bedrijf ooit dat Bitcoin kocht. Inmiddels zijn we bijna drie jaar verder, heeft MicroStrategy 152.800 Bitcoin in bezit en vandaag maakt het bedrijf bekend dat het voor nog eens 750 miljoen dollar aan Bitcoin wil bijkopen.

Enkele uren geleden maakte Michael Saylor bekend dat zijn MicroStrategy in juli voor nog eens 14,4 miljoen dollar aan Bitcoin kocht.

750 miljoen dollar aan Bitcoin

MicroStrategy is volgens een aanvraag bij de Amerikaanse financiële toezichthouder van plan om 750 miljoen dollar op te halen om aandelen te verkopen; in die aanvraag stelt MicroStrategy dat het de fondsen kan gebruiken om meer Bitcoin te kopen.

Dat zijn teksten die we in het verleden vaker zagen en die altijd resulteerden in de aankoop van een gigantische hoeveelheid Bitcoin door MicroStrategy.

“Net als met eerdere programma’s kunnen we de fondsen gebruiken voor algemene bedrijfsdoelen, waaronder het kpen van Bitcoin als het terugkopen of betalen van onze uitstaande schulden”, aldus MicroStrategy CFO Andrew Kang tijdens de openbare bespreking van de kwartaalcijfers van Q2 2023.

“Het is ons doel om meer manieren te vinden om extra Bitcoin in te kopen voor onze aandeelhouders; door dat te doen met cashflows van de onderneming of door intelligente financieringen […] of andere intelligente operaties”, zo vertelde bestuurder Michael Saylor tijdens diezelfde bijeenkomst.

MicroStrategy is bullish voor Bitcoin

Dat de gigantische Bitcoin-investeringen van MicroStrategy bullish zijn voor Bitcoin bleek weer na de aankondiging van de rond van 750 miljoen dollar. Als gevolg daarvan schoot de Bitcoin koers met 2 procent omhoog van ongeveer 29.200 naar 29.771 dollar.

Op het moment van schrijven zijn we alweer iets teruggevallen naar de koers van 29.598 dollar. Daarmee staat Bitcoin echter alsnog op een respectabele plus van 2,30 procent.

Ethereum lijkt Bitcoin op dit moment niet bij te kunnen houden door onder andere BlackRock en MicroStrategy. De market cap van Bitcoin is met 575 miljard dollar bijna driemaal zo groot als de 223 miljard dollar van Ethereum.

Wat dat betreft zorgt MicroStrategy er eigenhandig voor dat ‘de flippening’ zoals Ethereum-aanhangers het inhalen van Bitcoin noemen, nog even uitblijft.

The post MicroStrategy wil voor 750 miljoen dollar aan Bitcoin kopen appeared first on BLOX | Nieuws.