Michael Saylor, de executive chairman van MicroStrategy, heeft gezegd dat het bedrijf weer 301 bitcoins erbij heeft gekocht. Het bedrijf kocht deze voor een gemiddelde prijs van 19.851 dollar. De aankoop is de zoveelste ‘dip’ die MicroStrategy opkoopt, maar hoeveel bezit MicroStrategy nu?

Er waren al hints

Eind juni maakte het bedrijf bekend dat ze ongeveer 129.699 bitcoins hadden. Hiervoor had het destijds bijna 4 miljard dollar betaald. Het was duidelijk niet de laatste aankoop aangezien een prospectus (een document waarin informatie van onderneming en effecten staan) ons al inzicht gaf over een nieuwe aankoop.

Dit prospectus, dat naar de Security and Exchange Commission (SEC) is gestuurd, bevatte één grote hint dat het bedrijf 500 miljoen dollar van een deal wil investeren in bitcoin. Er stond namelijk in dat het bedrijf niet overweegt zijn bitcoin te gebruiken voor handels- of derivatencontracten. Het wil gewoon kopen en vasthouden.

De aankoop

De nieuwe aankoop van MicroStrategy, van 301 BTC, werd bekend gemaakt door een tweet van Michael Saylor. Hierin stonden de specifieke details beschreven.

“MicroStrategy heeft nog eens 301 bitcoins gekocht voor ongeveer 6 miljoen dollar tegen een gemiddelde prijs van 19.851 dollar per bitcoin. Op dit moment bezit MicroStrategy 130.000 bitcoins die voor 3,98 miljard dollar zijn aangekocht tegen een gemiddelde prijs van 30.639 dollar per bitcoin.”

Dit is nog niet alles

De snelle rekenaars onder ons hebben het vast al uitgevogeld: de 6 miljoen dollar die is gebruikt voor de laatste aankoop, is maar een fractie van de 500 miljoen die Microstrategy wil investeren. Dit betekent dus dat er de komende tijd nog meer geïnvesteerd kan worden door het bedrijf. Er is namelijk nog zo’n 494 miljoen dollar – 98,8% – van dit totale bedrag over.

Mocht er weer een nieuwe dip komen, zoals bijvoorbeeld naar 12.000 dollar, dan is MicroStrategy waarschijnlijk een van de eersten die toehapt.

The post MicroStrategy koopt weer bitcoins voor 19.851 dollar per stuk appeared first on BLOX | Nieuws.