MicroStrategy heeft tussen 15 en 25 februari 2024, samen met haar dochterondernemingen, ongeveer 3.000 bitcoins gekocht voor $155,4 miljoen. Met een gemiddelde prijs van $51.813 per bitcoin, inclusief alle kosten, heeft deze aankoop het totale aantal bitcoins in het bezit van MicroStrategy verhoogd tot ongeveer 193.000. Dit betekent dat het bedrijf nu ongeveer $6,09 miljard heeft geïnvesteerd in bitcoins, tegen een gemiddelde prijs van $31.544 per bitcoin inclusief alle uitgaven. Deze zet benadrukt het vertrouwen van het bedrijf in Bitcoin als een waardevolle langetermijninvestering.

Update over At-the-Market (ATM) aandelenemissie

Daarnaast heeft MicroStrategy een update gegeven over haar At-the-Market (ATM) aandelenemissie. Dit programma, dat op 30 november 2023 werd gestart in samenwerking met Cowen and Company, LLC, Canaccord Genuity LLC en BTIG, LLC, stelt het bedrijf in staat om haar gewone aandelen klasse A in de loop van de tijd te verkopen. Op 25 februari 2024 heeft MicroStrategy haar doel bereikt door ongeveer 1.272.077 aandelen te verkopen, waarmee $750 miljoen werd opgehaald. Sinds het begin van 2024 heeft het bedrijf $137,8 miljoen opgehaald via dit programma. 

Een pionier

De strategie van MicroStrategy toont haar innovatieve benadering van investeringen en kapitaalbeheer. Door aandelen te verkopen heeft het extra middelen veiliggesteld om te investeren in bitcoin. Deze gedurfde stap om een aanzienlijk bitcoin portfolio op te bouwen, onderstreept het standpunt van het bedrijf dat bitcoin een duurzaam bezit is en mogelijk betere rendementen biedend dan traditionele investeringen.

The post MicroStrategy koopt weer 3000 BTC en vergroot Bitcoin portfolio appeared first on BLOX | Nieuws.