MicroStrategy, een bedrijf voor zakelijke intelligentie genoteerd aan de Nasdaq, heeft een opmerkelijke groei gezien in de waarde van haar aanzienlijke Bitcoin holdings dit jaar, met meer dan $500 miljoen aan ongerealiseerde winst op de cryptocurrency.

MicroStrategy’s winstgevende Bitcoin strategie

MicroStrategy’s reis in Bitcoin investering begon in augustus 2020, toen de cryptocurrency iets boven de $10.000 aan waarde vertegenwoordigde. Op dat moment deed het bedrijf zijn eerste aankoop van 21.454 BTC, wat het begin markeerde van zijn crypto-treasury.

Sindsdien is MicroStrategy Bitcoin blijven accumuleren, wat heeft geresulteerd in gemiddelde investeringskosten per BTC van ongeveer $31.165. Onlangs voegde het bedrijf nog eens 14.620 BTC toe aan zijn indrukwekkende verzameling, waarbij het ongeveer $615,7 miljoen uitgaf tegen een gemiddelde prijs van $42.110 per munt.

Deze significante investering vertegenwoordigt nu ongeveer 0,9% van de totale Bitcoin in circulatie.

Michael Saylor’s persoonlijke Bitcoin holdings

Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, is ook een actieve deelnemer geweest in de Bitcoin markt en bezit persoonlijk meer dan 17.000 BTC. Na een recente verkoop van zijn bedrijfsopties voor $216 miljoen, heeft Saylor aangekondigd zijn Bitcoin holdings verder te willen vergroten, waarbij hij zijn grote vertrouwen in de toekomst van de cryptocurrency benadrukt.

Saylor is een prominente voorstander van Bitcoin en heeft zelfs de recente rally van digitale valuta in een interview op CNBC’s “Closing Bell: Overtime” geanalyseerd. Hij schrijft de recente stijging van Bitcoin toe aan de digitale transformatie van kapitaal, waarbij hij benadrukt dat het steeds meer wordt geaccepteerd als een waardeopslag en als bescherming tegen inflatie.

MicroStrategy’s financieringsaanpak

De financieringsaanpak van MicroStrategy voor haar Bitcoin aankopen heeft ook de aandacht getrokken. Het bedrijf genereert kapitaal voor haar cryptocurrency-aankopen door nieuwe aandelen op de markt uit te geven, waardoor het eigendom van bestaande aandeelhouders wordt verdund, en de opgehaalde fondsen worden gebruikt om meer Bitcoin te verwerven.

Volgens Adam Back, de oprichter en CEO van Blockstream, is de BTC per aandeel ratio van MicroStrategy toegenomen, wat heeft geresulteerd in een “anti-verwaterend” effect voor aandeelhouders, met een geschatte verbetering van 1,4% in Bitcoin per aandeel.

Het bedrijf kocht aanvankelijk 174.530 BTC met een aandeelhoudersbasis van 15,64 miljoen aandelen om het verder te specificeren. Vervolgens heeft MicroStrategy nog eens 1.077 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven, wat $610 miljoen aan opbrengsten heeft opgeleverd, die zijn gebruikt om $617 miljoen aan Bitcoin aan te kopen.

Deze strategische zet verhoogde de BTC per aandeel van het bedrijf van 0.011159 BTC naar 0.011313 BTC per aandeel.

MicroStrategy heeft zich gevestigd als de grootste bedrijfsmatige houder van digital assets ter wereld, met een totaal van 189.150 BTC, die nu ongeveer $8,55 miljard waard zijn. De aanhoudende groei van hun Bitcoin-portefeuille benadrukt de voortdurende interesse en toewijding aan cryptocurrencies binnen het bedrijf.

The post MicroStrategy kocht voor $8.55 Miljard aan Bitcoin en is de grootste bedrijfsmatige bitcoin-holder appeared first on BLOX | Nieuws.