Beursgenoteerd bedrijf MicroStrategy investeert nog eens 650 miljoen dollar in bitcoin. In totaal heeft het bedrijf nu ruim 1 miljard dollar aan kasreserves omgezet in ’s werelds bekendste cryptocurrency. En met flinke winst, want MicroStrategy betaalde gemiddeld nog geen 16.000 dollar (13.132 euro) per bitcoin.

Duizenden bitcoins

CEO Michael Saylor laat op Twitter weten dat MicroStrategy nu 70.470 bitcoins bezit. Op het moment van schrijven zijn er ruim 18,5 miljoen bitcoins in omloop. Daarvan zijn er bijna 0,38 procent in bezit van MicroStrategy.

Koop de dip

De timing van de aankoop is opvallend, of juist erg slim. Vanaf het hoogtepunt afgelopen weekend tot aan het dieptepunt om 13:00 uur was bitcoin met bijna tien procent in waarde gedaald. Het lijkt daarom aannemelijk dat Michael Saylor geprofiteerd heeft en de dip heeft gekocht.

In de aankondiging van MicroStrategy staat namelijk dat het bedrijf bitcoins heeft ingekocht voor een gemiddelde aankoopprijs van 21.925 dollar. Dat komt overeen met de laagste prijs van bitcoin om 13:00 uur vandaag. Slim gespeeld!

Miljardairs proberen elkaar te overtuigen

Bitcoin is al vanaf de coronacrisis bezig met een indrukwekkende run. Nadat de magische grens van 20.000 dollar (16.386 euro) werd doorbroken, ging het nog sneller. Gisteren bereikte bitcoin bijna 24.400 dollar (19.990 euro).

Dat viel ook op bij Tesla CEO Elon Musk. Hij tweette een pikante bitcoin meme, waarop Michael Saylor reageerde: “Als je jouw aandeelhouders een gunst van 100 miljard dollar wil doen, zet dan de $TSLA-balans om van USD naar BTC. Andere bedrijven op de S&P 500 zouden jouw voorbeeld volgen en de waarde zal uitgroeien naar een gunst van 1 biljoen dollar.”

Elon Musk vroeg zich daarna af: “Zijn zulke grote transacties wel mogelijk?”, waarop Michael Saylor antwoordde: “Jazeker. Ik heb meer dan 1,3 miljard dollar in BTC gekocht in de afgelopen maanden, en wil graag mijn draaiboek offline met jou delen – raketwetenschappers onder elkaar.”

Dus wie weet stapt Elon Musk ook wel in bitcoin. Dan gaat de koers waarschijnlijk pas écht als een raket.

The post MicroStrategy investeert nog eens 650 miljoen dollar in Bitcoin appeared first on BTC Direct | Nieuws.