Ondanks dat Microstrategy verlies leed met de bitcoin-investeringen, doet het Canadese bedrijf het nog steeds beter dan de meeste S&P 500 aandelen. Sinds de implementatie van bitcoin in de investeringsstrategie, doet het rendement van Microstrategy het beter dan 97% van zijn S&P-concurrenten.

Rendement van bijna 160%

De waarde van Microstrategy aandelen, met de ticker MSTR, liet veel bedrijven achter zich na de implementatie van bitcoin. Hoewel veel mensen stellen dat dit slecht was, blijkt de keiharde waarheid toch dat het juist was om hiervoor te kiezen.

Sinds Microstrategy hiermee begon in augustus 2020, behaalde het bedrijf een keurig rendement. Zelfs ondanks dat de inkomsten in 2022 daalden als gevolg van de crypto crash. MSTR heeft over een periode van 728 dagen een rendement geboekt van 158,65%, zo meldt Finbold. Het is wel opvallend dat het rendement van het aandeel ten opzichte van bitcoin zelf 98,28% bedraagt.

Hoeveel heeft Microstrategy?

De laatste aankoop van het bedrijf was 480 bitcoin. Dat is erg veel voor een particulier, maar voor een bedrijf als Microstrategy is dit een fractie van het geheel. Deze aankoop was namelijk goed voor maar 0,4% van hun gehele bitcoinvoorraad. De volledige voorraad is ongeveer 130.000 bitcoins, aangekocht voor een totale waarde van bijna 4 miljard dollar.

Het bedrijf heeft hiermee wel verlies geleden. Met de gemiddelde aankoopprijs van 30.600 voor 130.000 bitcoins, komt dat – met een huidige koers van 23.800 dollar – neer op een verlies van ongeveer 884 miljoen dollar (864 miljoen euro).

Nu wel in het verlies

Na de cryptocrash is Microstrategy wel in de verliezen gedoken. Bitcoin is namelijk met meer dan 60% gezakt sinds het hoogtepunt in november. Microstrategy heeft deze hele rollercoaster meegemaakt – van het hoogtepunt van 69.000 dollar – tot het afgelopen laagtepunt van ongeveer 17.600 dollar.

De winsten van Microstrategy waren vlak voor de crash dus erg hoog. Het beginpunt van de eerste Microstrategy aankoop was rond een prijs van 12.000 dollar. Hier is de prijs sinds deze aankoop niet meer terug geweest, maar na deze crash staat het bedrijf er veel minder goed voor dan voorheen.

The post Microstrategy doet het ondanks bitcoin crash beter dan 97% van de S&P 500 aandelen appeared first on BTC Direct | Nieuws.