De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe denkt dat Fantom, een concurrent van Ethereum, zich momenteel klaarmaakt voor een significante koersexplosie. Deze verwachting deelt Van de Poppe met zijn ruim 659.000 volgers op Twitter. Volgens de analist kan de vuurwerkshow beginnen zodra de token voorbij de weerstand van 0,33 dollar per stuk klimt.

Koersexplosie van 25 procent

Als Fantom erin slaagt om de koers van 0,30 dollar te bewaken kan de populaire altcoin volgens Van de Poppe doorschieten tot een koers van 0,40 dollar. Dat zou vanaf de huidige koers van 0,3185 dollar een koerswinst van ongeveer 25 procent betekenen.

Gezien de grafiek van de analist verwacht hij die koersexplosie binnen enkele dagen rond de tiende van juli of redelijk kort daarna. Wat dat betreft is het dus nog even een weekje wachten voordat we kunnen stellen of Van de Poppe gelijk heeft met zijn analyse.

De eerste grote weerstand voor Fantom ligt op de koers van 0,33 dollar. Daar moet het project nog voorbij voordat het kan doorschieten naar de koers van 0,40 dollar die Van de Poppe voorspelt in zijn analyse.

Wat is Fantom?

Fantom is een project dat zich focust op decentrale applicaties en is daarmee vergelijkbaar met bijvoorbeeld een Ethereum of Cardano. Je kunt het project zien als een ecosysteem van technologie en tools dat het mogelijk maakt om applicaties te bouwen met decentrale smart contracts.

Het platform zelf is ontworpen om smart contracts zo snel en goedkoop mogelijk te maken. Alleen dan kun je met decentrale applicaties immers de massa bereiken. Het opschalen van blockchain-toepassingen wordt al jaren gezien als de heilige graal binnen de industrie.

Fantom is in 2018 opgericht door Ahn Byung Ik, een Zuid-Koreaanse computerwetenschapper. Niet veel later in februari 2019 verliet hij het project. Sindsdien staat de Fantom Foundation aan het roer van het project, een bedrijf dat geregistreerd is op de Kaaimaneilanden.

De Fantom Foundation bestaat uit een team van 28 ingenieurs, wetenschappers, onderzoekers, ontwerpers en ondernemers. Zij werken allemaal samen met als doel om Fantom om te toveren tot het belangrijkste smart contract platform binnen de industrie.

The post Michaël van de Poppe voorspelt koersexplosie Fantom appeared first on BLOX | Nieuws.