Michael Saylor, de voormalig CEO van het Bitcoin-bedrijf MicroStrategy, voorspelt een toekomstige Bitcoin koers van 5 miljoen dollar. Daarmee ligt zijn voorspelling ongeveer 50x hoger dan die van de gemiddelde analist. Voor het uitkomen van zijn voorspelling stelt Michael Saylor dat er aan drie voorwaarden moet worden voldaan.

Die drie voorwaarden nemen we in dit artikel onder de loep.

Drie voorwaarden voor Bitcoin van 5 miljoen dollar

De eerste voorwaarde die Michael Saylor stelt is dat er een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF moet komen. Verschillende financiële instellingen proberen al jaren een Spot Bitcoin ETF op de markt te krijgen in de Verenigde Staten, maar de aanvragen daarvoor werden keer op keer afgewezen door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Sinds enige tijd is er echter extra hoop op de komst van een Spot Bitcoin ETF. BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, vroeg niet lang geleden namelijk ook een Spot Bitcoin ETF aan bij de SEC.

Wat dat betreft zou het zomaar kunnen dat we ergens in 2024 aan de eerste voorwaarde van Michael Saylor voor een Bitcoin koers van 5 miljoen dollar voldoen. Dat is echter niet het enige.

Volgens Saylor het ook nodig dat banken het mogelijk maken om Bitcoin als onderpand te gebruiken voor leningen, op dezelfde manier als we nu huizen in onderpand kunnen brengen voor een hypotheek. Ook dat lijkt een kwestie van tijd.

De laatste voorwaarde van Michael Saylor

De laatste voorwaarde die Michael Saylor stelt aan een Bitcoin koers van 5 miljoen dollar is dat er andere accountancy-regels moeten komen in de Verenigde Staten. Ook dat lijkt een kwestie van tijd, want eerder deze week voerde de Financial Accounting Standards Board (FASB) een verandering door in de regels.

Vanaf nu mogen bedrijven die Bitcoin aanhouden deze tegen de marktwaarde op de balans zetten. In het verleden mochten bedrijven als MicroStrategy, die voor miljarden aan Bitcoin bezitten, alleen verliezen op hun Bitcoin nemen.

Stijgingen van de waarde mocht het alleen meenemen bij een daadwerkelijke verkoop. Met die oude regels kon de waarde van de Bitcoin op de balans van MicroStrategy (op papier) dus alleen maar dalen.

Nu ze ook winsten mogen meenemen, kan dat het een stuk eenvoudiger maken om extra kapitaal te lenen bij banken. Kapitaalverstrekkers kijken immers naar de balans en hoe gezonder die is, hoe makkelijker het is om kapitaal aan te trekken. Dat kapitaal kan MicroStrategy dan weer gebruiken om Bitcoin te kopen, waardoor er een vliegwieleffect kan ontstaan.

De nieuwe accountancy-regels zijn dus zeker bullish te noemen voor Bitcoin. Maar of het genoeg is voor een Bitcoin koers van 5 miljoen dollar, dat moeten we nog maar zien.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Michael Saylor voorspelt Bitcoin koers van 5 miljoen dollar appeared first on BLOX | Nieuws.