Is Michael Saylor een visionair of gewoon een bitcoin-gekkie? De recente aankoop van Bitcoin door MicroStrategy heeft veel journalisten doen afvragen of Saylor gek of geniaal is. In dit artikel duiken we in de details van deze opmerkelijke zet en vertellen we wat er gebeurt als Michael Saylor met MicroStrategy straks de meeste Bitcoin bezit!

MicroStrategy’s Bitcoin spaarplan

Deze week kondigde MicroStrategy aan dat ze ongeveer 14.620 Bitcoins hebben gekocht voor ongeveer zeshonderd miljoen dollar. Hiermee komt het totale aantal Bitcoins dat MicroStrategy bezit op een slordige 189.000 Bitcoin.

Maar wat voor impact heeft dit eigenlijk op de totale markt?

Tot 2140 worden in totaal 21 miljoen Bitcoins in omloop gebracht. Het proces van het in omloop brengen van Bitcoin wordt ‘mining’ genoemd. Nadat Bitcoins op de markt zijn gebracht, kunnen entiteiten ervoor kiezen om deze Bitcoins aan te kopen en ze voor een langere periode te bewaren. Dit doen ze in de veronderstelling dat ze de Bitcoins op een later moment tegen een hogere prijs kunnen verkopen.

MicroStrategy is een van deze entiteiten en bezit nu 0,9% van het maximale aanbod van Bitcoin. Dit is zonder twijfel een aanzienlijke hoeveelheid.

De race naar de 1% club

MicroStrategy nadert nu de exclusieve club van instellingen die 1% of meer van het totale Bitcoin-aanbod bezitten. Ter vergelijking, Block.one bezit ongeveer 164.000 Bitcoins, MT.GOX heeft 142.000 BTC en GBTC houdt 625.000 BTC.

Dit plaatst MicroStrategy in een unieke positie. Het lijkt nu een race te zijn tussen MicroStrategy en aankomende spot ETF’s (Exchange-Traded Funds). Voor een spot ETF is het namelijk van belang dat de Bitcoin ook daadwerkelijk “fysiek” wordt aangehouden.

De grote vraag blijft: Is Michael Saylor gek of geniaal?

The post Michael Saylor koopt meer bitcoin: Gek of geniaal? appeared first on BLOX | Nieuws.