MicroStrategy haalde in augustus 2020 alle headlines, door zich te profileren als het eerste beursgenoteerde bedrijf ter wereld dat Bitcoin adopteerde als zijn primaire spaarmiddel. In de jaren daarna slaagde het bedrijf erin om 190.000 Bitcoin te verzamelen, bijna 1 procent van alle 21 miljoen Bitcoin die ooit in omloop komen.

Volgens bestuursvoorzitter Michael Saylor blijft het daar niet bij, omdat zijn bedrijf klaar is om “voor altijd” Bitcoin te blijven kopen.

Bullish over Bitcoin

Hiermee is duidelijk dat Michael Saylor nog altijd enorm bullish is over Bitcoin. Aan de andere kant is het voor hem ook niet meer mogelijk om daarop terug te komen. MicroStrategy is op dit moment “meer dan all-in” gegaan op de toekomst van Bitcoin.

Als Bitcoin het niet zou halen, dan is het ook klaar met MicroStrategy. Zodoende moet Michael Saylor wel in de digitale munt vertrouwen, omdat hij niets anders heeft om zich aan vast te houden.

Dat maakt het niet minder bijzonder wat hij de afgelopen jaren voor elkaar heeft gekregen met MicroStrategy.

Jarenlang had het aandeel van MicroStrategy geen hartslag meer, maar dat veranderde nadat het besloot om zich volledig te focussen op Bitcoin. In totaal heeft het nu 190.000 Bitcoin, die voor een totaalbedrag van 5,93 miljard dollar ingekocht zijn.

Gigantische winst voor MicroStrategy

Daarmee staat het nu dus op een gigantsiche virtuele winst. De 190.000 Bitcoin die het voor 5,93 miljard dollar kocht, dragen tegen de huidige koersen een totale waarde van 9,88 miljard dollar. Daarmee staat er dus een winst van bijna 4 miljard dollar in de boeken voor het software-bedrijf van Michael Saylor.

Overigens wist MicroStrategy in 2023 ook weer een winst te boeken van 89,1 miljoen dollar. Dat is een enorme verbetering ten opzichte van het verlies van 249,7 miljoen dollar dat het bedrijf in 2022 boekte.

De winsten die het boekt op zijn software-oplossingen gebruikt het bedrijf om meer Bitcoin te kopen. Als de Bitcoin koers stijgt profiteert MicroStrategy daar ook van door leningen af te sluiten op basis van de gestegen waarde van hun Bitcoin, waar ze vervolgens nog meer Bitcoin mee kopen.

In principe is de weddenschap van Michael Saylor dus gebaseerd op de toekomstige prestaties van Bitcoin, maar ook op het verdere verval van de Amerikaanse dollar.

The post Michael Saylor klaar om ‘voor altijd’ Bitcoin te blijven kopen appeared first on BLOX | Nieuws.