Als je al wat langer meeloopt in de Bitcoin-industrie, dan heb je ongetwijfeld weleens van de naam Michael Saylor gehoord. Michael Saylor was jarenlang de CEO van MicroStrategy en zit inmiddels in het bestuur van het bedrijf dat er in 2020 als eerste beursgenoteerde partij voor koos om Bitcoin te adopteren voor de schatkist van het bedrijf. Sindsdien kocht MicroStrategy al meer dan 150.000 Bitcoin.

In de bearmarkt kreeg het veel kritiek, maar inmiddels staan de aankopen van MicroStrategy al met ongeveer 1 miljard (!) dollar in het groen.

Bullish over Bitcoin

Wat de toekomst van Bitcoin betreft is Michael Saylor op dit moment gigantisch bullish over de digitale munt. “De meeste natuurlijke verkopers van Bitcoin op dit moment zijn de miners en die moeten verkopen om hun operationele kosten te dekken. Dat levert een verkoopdruk van ongeveer één miljard dollar per maand op. Door de halving zal dat bedrag vanaf april 2024 halveren”, aldus Michael Saylor.

“Daarmee verdwijnt er dus ongeveer 6 miljard dollar aan verkoopdruk uit de markt komend jaar. Op hetzelfde moment zorgt de komst van de Spot Bitcoin ETF in Amerika juist voor een verhoogde vraag naar Bitcoin. Dat is waarom we allemaal nogal bullish zijn over de komende 12 maanden. De vraag gaat toenemen, terwijl het aanbod daalt en dat is ongeëvenaard in de geschiedenis van Wall Street”, zo gaat Saylor verder.

Alle ontwikkelingen bij elkaar maken dat er momenteel sprake is van een goed moment om in te stappen volgens Michael Saylor. Hiermee doelt hij ook op het opruimen van zogenaamde “crypto cowboys” als Sam Bankman-Fried en andere jongens die misbruik maakten van het vertrouwen van hun klanten.

Stijging van 1.000 procent in aantocht voor Bitcoin?

Als we uiteindelijk de overstap maken van crypto cowboys als Sam bankman-Fried naar de meer serieuze jongens op Wall Street, dan is het volgens Michael Saylor een kwestie van tijd voordat Bitcoin naar de maan gaat.

“Als je kijkt naar de komende periode van 12 tot 48 maanden, dan is dit een goed moment om in te stappen”, zo stelt Saylor.

“Als de banken op Wall Street en verantwoordelijke beheerpartijen in Bitcoin stappen en de industrie zijn ogen niet meer richt op kleine altcoins die voor afleiding zorgen en mensen financieel verwoesten, dan denk ik dat de industrie naar het volgende niveau beweegt en we vanaf hier 10x over de kop gaan”, aldus Michael Saylor.

Dat MicroStrategy bullish is over Bitcoin blijkt ook wel uit het feit dat het bedrijf van Michael Saylor in oktober nog een extra 155 Bitcoin uit de markt wist te halen.

The post Michael Saylor: ‘Je kunt nooit genoeg Bitcoin hebben’ appeared first on BLOX | Nieuws.