MicroStrategy executive chairman (en voormalig CEO) Michael Saylor is altijd positief over Bitcoin. Het nieuws dat hij weer een positieve presentatie geeft is dan ook geen keihard nieuws, maar het is toch interessant om even in de materie van zijn speech te duiken.

Bitcoin lost het op

Michael Saylor was aanwezig op het Atlas Society Gala, een bijeenkomst ter ere van romanschrijfster en filosoof Ayn Rand. Bij een presentatie uitte hij zijn lof voor de kenmerken van Bitcoin en noemt het “een kanaal naar vrijheid”.

Een van de grootste redenen waarom Bitcoin daarvoor kan zorgen – volgens Saylor – is het gedecentraliseerde karakter van de munt. Het is volgens hem een economische machine die gebouwd is op de waarheid. Tegelijkertijd zegt de chairman dat het enkele inefficiënties van het traditionele financiële systeem oplost.

Bitcoin staat volgens hem gelijk aan een unie, dus een samenvoeging van verschillende staten. En deze wordt alleen maar sterker naar mate er meer kapitaal instroomt.

‘Meer mensen, meer geld, meer macht’

“Naarmate het geld in het netwerk stroomt, wordt de monetaire unie krachtiger. Iedereen die zich aansluit bij het netwerk heeft zoveel meer macht. Je enige hoop tegen de onderdrukkende kracht van het collectief is om je eigen activiteiten te verenigen en je activiteiten te organiseren met mensen van dezelfde ideologie die geloven zoals jij, meer geld, meer mensen, meer macht,” zo vertelde Saylor over Bitcoin.

De meest belangrijke quote in zijn verhaal is dat “Bitcoin een economische machine is, gebaseerd op een waarheidsmachine die klaar is om uit te groeien tot een vrijheidsmachine.”

“Er zijn 20.000 crypto’s. Er is er één die 95% dominant is, die ethisch verantwoord, technisch verantwoord en economisch verantwoord is. Bitcoin is gekweekt in metaal. Het is de hardste stof in het universum. De meeste mensen kennen het niet. De meeste mensen zijn er bang voor,” voegde hij eraan toe.

Saylor zegt dat mensen al jaren de economie willen scheiden van de staat, maar dat het ontbreekt aan een technologie om dit te verwezenlijken. Bitcoin is een vorm van geld dat bijvoorbeeld niet beïnvloedbaar is door een staat. Dit is dan ook de reden dat hij al jaren investeert in deze digitale valuta. De laatste aankoop van MicroStrategy was één maand geleden. Toen kocht het bedrijf 301 Bitcoins voor een gemiddelde prijs van 19.851 dollar.

The post Michael Saylor: ‘Bitcoin is klaar om uit te groeien tot een vrijheidsmachine’ appeared first on BLOX | Nieuws.