De Europese Unie heeft met de goedkeuring van de Markets in Crypto Assets Regulation (MiCA) wet een mijlpaal bereikt. Dit omdat het een belangrijke stap is in de ontwikkeling van regelgeving voor de crypto-industrie. Het belang van de MiCA-wet werd onderstreept door de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Commissie Financiële Diensten, Patrick McHenry.

‘Dit zou de Amerikanen zorgen moeten baren’

In een interview met CoinDesk verklaarde hij dat de Europese Unie hierdoor op voorsprong is gekomen op het gebied van Web3-technologie. ‘Europa laat zien dat ze op het gebied van Web3 voorlopen op de Verenigde Staten, ondanks de eerdere struikelblokken van de Europese Unie met betrekking tot internettechnologie’, aldus McHenry. ‘Dit zou de Amerikanen zorgen moeten baren, omdat economische groei voortkomt uit technologische vindingrijkheid.’

In de Verenigde Staten hebben vergelijkbare wetten weinig politieke steun gekregen. Patrick McHenry probeert zijn eigen stablecoin-wetsvoorstel door het Congres te krijgen, maar krijgt kritiek van Democraten. De Amerikaanse wetgeving is op dit moment versnipperd en onduidelijk, waardoor de markt wordt overspoeld door ongereguleerde crypto-activiteiten. Het is duidelijk dat er behoefte is aan duidelijke regelgeving, vergunningen en toezicht op de crypto-industrie.

Gaat de VS Europa volgen?

Het gebrek aan regelgeving zorgt voor grote risico’s voor consumenten. Daarnaast is het een belemmering voor de groei van de sector. Regelgeving kan bijdragen aan het creëren van een veiliger en betrouwbaarder ecosysteem voor crypto-activiteiten. De Europese MiCA wet is daarom een belangrijke stap in de richting van meer regelgeving en controle van de cryptomarkt. Het Verenigd Koninkrijk heeft ook zijn steun uitgesproken voor de wet en noemt het een nuttige blauwdruk voor hun eigen toekomstige crypto-regelgeving.

Het is nu aan de Verenigde Staten om te beslissen of ze het voorbeeld van Europa willen volgen. Door te investeren in regelgeving en controle van de crypto-industrie, kunnen de VS een gunstig klimaat creëren voor de ontwikkeling van Web3-technologie en andere opkomende sectoren. Door een duidelijke en uitgebreide wetgeving kunnen de VS zorgen voor meer vertrouwen in de markt en bescherming van consumenten.

The post ‘Met crypto-wetgeving MiCa loopt Europa voor op VS’ appeared first on BLOX | Nieuws.