Het mag ondertussen geen verrassing meer heten, maar memecoins met een Securities and Exchange Commission (SEC) thema doen het goed nadat de financiële waakhond van Amerika besloot om Binance en Coinbase aan te klagen. Munten die bijvoorbeeld iets met SEC-voorzitter Gary Gensler doen gaan op dit moment door het spreekwoordelijke dak.

Tegenwoordig hoeven we na belangrijk nieuws geen 24 uur meer te wachten op een op dat feit gebaseerde memecoin.

Good Gensler

Neem bijvoorbeeld Good Gensler, een token die natuurlijk geen fundamentele waarde met zich meedraagt, maar in de uren na de aanklacht tegen Coinbase met 260 procent winst te stijgen. Het lijkt erop dat handelaren wachten op dit soort momenten en vervolgens op dergelijke munten springen, in de hoop dat de rest van de markt volgt.

Good Gensler koers. Bron: CoinMarketCap

Zo kom je uiteindelijk in de situatie terecht dat er fundamenteel niets hoeft te gebeuren voor een munt om te stijgen. Als iedereen ervan overtuigd is dat een munt stijgt, omdat er over dat specifieke thema nieuws is, dan stijgt de munt ook.

Het gevaarlijke is dat deze munten vaak ook snel weer dalen. Vaak ben je al te laat op het moment dat de eerste piek duidelijk waarneembaar is in de grafiek. Memecoins als PEPE, Dogecoin en Shiba Inu blijven altijd voor een groot deel gokjes.

Zeker kleinere memecoins als Good Gensler, die bijvoorbeeld een market cap van rond de 3 miljoen dollar heeft. Dat soort munten zijn zo gigantisch klein, dat het mega gevaarlijk is om daar een significant deel van je portfolio naartoe te schuiven. Als je dat soort dingen wil, dan is het leuker om naar het casino te gaan.

Niet de enige

Overigens is Good Gensler niet de enige. Er is momenteel namelijk ook een token populair met een veel meer neerbuigende naam richting Gensler. Het gaat dan om Fuck Gary Gensler (FKGARY) die ook wat opwaarts momentum wist te pakken. Waarschijnlijk kopen handelaren die token op uit frustratie over de beslissing van de SEC om Coinbase en Binance aan te klagen.

Al is het opvallend om te zien dat de markt op het moment van schrijven alweer redelijk is teruggekeerd op de niveaus van gisteren. Bitcoin mag momenteel bijvoorbeeld een plus van 4,54 procent opschrijven in de afgelopen 24 uur.

Vergeleken met één week geleden staat de Bitcoin koers slechts 0,43 procent lager en is Ethereum zelfs met 1,07 procent gestegen naar de huidige koers van 1.882 dollar. Wat dat betreft zou je op basis van de koersen helemaal niet zeggen dat er momenteel grote problemen spelen rondom Coinbase en Binance in de Verenigde Staten.

The post Memecoins met SEC-thema door het dak na rechtszaken Coinbase en Binance appeared first on BLOX | Nieuws.